Tim Gajser je zmagal v Italiji. Foto: MMC RTV SLO
Tim Gajser je zmagal v Italiji. Foto: MMC RTV SLO
Motokrosist Gajser do uspeha kariere

Prvič v sezoni je v razredu MXGP nastopil Klemen Gerčar in končal na 32. mestu. Na prejšnji dirki v argentinskem Neuquenu je Gajser osvojil peto mesto, kar je bila njegova druga najboljša uvrstitev dotlej v sezoni, potem ko je bil četrti v Katarju in 11. na Tajskem.

Na progi je bilo težko prehitevati
Danes je že v prvi vožnji začel zelo dobro in nazadnje moral priznati premoč le vodilnemu v skupnem seštevku Nizozemcu Jeffreyju Herlingsu. "Proga je zelo spolzka, na njej je težko prehitevati, zato sem zadovoljen z doseženim. Veseli pa me, da je tukaj tudi veliko navijačev iz Slovenije, tako da je vse skupaj še bolje," je bil na prvem evropskem prizorišču že po prvi vožnji dobro razpoložen mladi slovenski dirkač. Za Gajserjem je prvo vožnjo na tretjem mestu končal Francoz Jordi Tixier.

Herlingsu zmanjkalo časa
Gajser je nato v napetem boju druge vožnje premagal Herlingsa, ki je dobil prvo vožnjo. Že takoj po štartu je Gajser prišel do drugega mesta, nato pa kmalu prehitel Tixierja in prevzel vodstvo. Herlings je nato iz ozadja napadal in se tudi nevarno približeval, Gajserjeva prednost, ki je znašala približno deset sekund, se je že nevarno zmanjšala, ko je Herlings v pomanjkanju časa pretiraval: v zadnjem krogu je namreč pri lovu na Gajserja padel in tako zapravil še zadnji kanček možnosti, da bi se morda prebil na prvo mesto. "Hvala vsem, ekipi, navijačem, super je bilo," je takoj po prihodu skozi cilj v navdušenju iskal besede mladi slovenski dirkač, ki so mu za dodatno spodbudo njegovi številni navijači s slovenskimi zastavami pripravili pravo vzdušje domače dirke.

Za Gajserjem je skupno drugo mesto na dirki osvojil prav Herlings, oba sta zbrala po 47 točk, odločala pa je boljša druga vožnja. Tretji je bil Francoz Jordi Tixier s 40 točkami. Skupno je Gajser po četrti dirki sezone tudi na četrtem mestu v SP, kjer vodi Herlings s 172 točkami, Gajser jih ima 126, pred njim sta še Francoz Dylan Ferrandis (159) in Latvijec Pauls Jonass (133).

Gerčar prvič nastopil v razredu MXGP
V najmočnejšem razredu MXGP je v nedeljo prvič v sezoni nastopil drugi slovenski udeleženec dirk najvišje ravni Klemen Gerčar. Nekdanji svetovni prvak v razredu MX3 se je pred novo sezono v MXGP odločil za tekmovanje z lastno ekipo 62 MotorSport, a je izpustil uvodne tri neevropske dirke. V današnji prvi vožnji si je s krogom zaostanka privozil 29. mesto, zmagal je Italijan Antonio Cairoli pred Nemcem Maximilianom Naglom, tretji je bil Belgijec Clement Desalle. V drugi vožnji je nato odstopil, tako da je uvodni nastop v SP končal na repu, z 32. mestom. Skupno je na dirki zmagal Nagl s 47 točkami pred Cairolijem, ki je končal z enakim številom točk, tretji je bil Desalle z 38. V SP je na prvem mestu Desalle s 171 točkami, ki pa ima le točko naskoka pred današnjim zmagovalcem Naglom in Cairolijem.

Sezona se bo nadaljevala že čez teden dni na preizkušnji za VN Evrope v Valkenswaardu.

Motokrosist Gajser do uspeha kariere