Slovenijo bo na dveh orodjih zastopala tudi Teja Belak. Foto: BoBo
Slovenijo bo na dveh orodjih zastopala tudi Teja Belak. Foto: BoBo

Ljubljani bo tekmovanje prvič gostil Koper.

V petek bodo na sporedu kvalifikacije za moške in ženske na vseh orodjih, začele se bodo ob 10. uri. V soboto in nedeljo bodo finali po orodjih z začetkom ob 14. uri in s prenosom na Televiziji Slovenija.

Konkurenca bo izredno zanimiva, saj v Koper prihajajo Brazilec Arthur Zanetti, olimpijski prvak iz Londona 2012 in podprvak iz Ria 2016 na krogih ter tudi že svetovni prvak, Madžar Krisztian Berki, olimpijski prvak na konju z ročaji iz Londona 2012 ter trikratni svetovni prvak in šestkratni evropski prvak ter Romunka Larisa Andreea Iordache, petkratna evropska prvakinja.

"Konkurenca je zelo močna, če primerjamo z lansko tekmo. Imamo dva olimpijska prvaka, ki bosta prišla na tekmo. Dosti je drugih tekmovalcev, ki so osvajali kolajne na EP-jih," je povedal direktor tekmovanja Dejan Jovanovič.

Selektor moške reprezentance Sebastijan Piletič je že izbral štiri tekmovalce, ki bodo tekmovali v konkurenci, to so Sašo Bertoncelj (konj z ročaji), Rok Klavora, Žiga Šilc (oba parter) in Alen Dimic (bradlja, drog). Andrej Mavrič, selektor ženske reprezentance, se je odločil, da bodo v konkurenci tekmovale Teja Belak (preskok, bradlja), Tjaša Kysselef (preskok), Adela Šajn (gred) in Lucija Hribar (bradlja, gred, parter).