Slovenski borci so se pred domačimi gledalci izkazali. Foto: KIVI Komunikacija
Slovenski borci so se pred domačimi gledalci izkazali. Foto: KIVI Komunikacija
Sedem medalj za slovenske kikbokserje

V petek sta bronasti odličji prejela Jani Lorber v kategoriji do 79 kg discipline kick-light in Tilen Zajc v konkurenci do 74 kg discipline point-fight. V isti disciplini je pozneje v gala finalu srebro v kategoriji do 94 kg osvojil Admir Sinanbegovič. Nekdanji mladinski svetovni prvak ni znal izkoristiti svoje višine proti za glavo nižjemu, a prekaljenemu madžarskemu borcu, večkratnemu evropskemu in svetovnemu prvaku Krisztianu Jaroszkieviczu, in tako osvojil prvo slovensko srebro na tem evropskem prvenstvu.

V soboto so na tatamije v ekipnem tekmovanju najprej stopili tekmovalci v point-fightu. Slovenska postava Sinanbegovič, Zajc, Hudales, Zorn s Kodrovo in Kovačičevo, ki sta zapolnili ženski del ekipe, je najprej uspešno opravila z Avstrijci, nato pa klonila na pragu preboja med dobitnike medalj in zasedla peto mesto.

Srebrno bero slovenske reprezentance sta v soboto najprej dopolnila Grega Rudolf (kick-light do 69 kg) in Sven Šincek (light-contact do 74 kg), ki sta bila zaradi poškodb primorana predati svoja finalna dvoboja. V velikem sobotnem finalu sta tako slovenske barve lahko zastopala zgolj David Žibrat in Nejc Gazvoda. Žibrat se je v kategoriji do 89 kg discipline light-contact za naslov evropskega prvaka pomeril s favoriziranim Rusom Ildarjem Gabbasovom, boj je v očeh sodnikov izgubil le nekaj sekund pred koncem obračuna. V sklepnem dvoboju večera Gazvoda ni unovčil prednosti domačega terena proti odličnemu Ircu Desmondu Leonardu.

Sedem medalj za slovenske kikbokserje