Igor Tominec je novi urednik športa na Valu 202. Foto: MMC RTV SLO
Igor Tominec je novi urednik športa na Valu 202. Foto: MMC RTV SLO

Poznavalec alpskega smučanja in formule ena je na tej funkciji 1. aprila zamenjal Aleša Smrekarja: "Drastičnih sprememb ne bo, ker se moja filozofija precej pokriva s filozofijo dosedanjega urednika. Morda bom dal večji poudarek ukvarjanju z vsakim članom uredništva posebej za še boljšo kakovost. Sicer pa sem vesel, da prevzemam enega najboljših kolektivov na tem področju pri nas."

V dveletnem mandatu ima dva večja projekta - olimpijske igre v Sočiju in EuroBasket v Sloveniji. O slednjem je povedal: "Te dni se dokončuje dogovor, da Val 202 postane medijski partner slovenskim organizatorjem. Nato bomo sodelovali pri promociji prvenstva in ga seveda med samim tekmovanjem pokrivali z vseh zornih kotov."

Njegovo uredništvo bo spremljali iste športe kot zdaj, med drugim tudi formulo ena. "F1 ni nacionalnega pomena, vendar pa razumem težnjo, da se prenaša enega najbolj gledanih športov. Konec koncev vsakogar zanima gledanost in odmevnost zadev, ki jih pokrivaš. Na Valu 202 bo F1 do nadaljnjega redna tema, ker je kakovostno obdelana in tudi merilo za druge stvari," še meni Tominec.