Cam Newton v Ligi NFL igra od leta 2011. Od takrat je zbral že 9 tekem, na katerih je vrgel vsaj za 2 zadetka, enega pa pridelal še po tleh. V istem obdobju sta po tej statistiki najbližje Andrew Luck in Tom Brady s tremi tovrstnimi tekmami. Foto: Reuters
Cam Newton v Ligi NFL igra od leta 2011. Od takrat je zbral že 9 tekem, na katerih je vrgel vsaj za 2 zadetka, enega pa pridelal še po tleh. V istem obdobju sta po tej statistiki najbližje Andrew Luck in Tom Brady s tremi tovrstnimi tekmami. Foto: Reuters

Podajalec Cam Newton (podaje 23/32, 221 jardov) je dosegel tri zadetke, dvakrat je uspešno vrgel v končno cono, enkrat pa se je v njej znašel še sam. Carolina je dobila zadnje tri tekme, na teh pa je Newton zbral 667 jardov, šest zadetkov, vrgel pa ni nobene prestrežene podaje.

Na drugi strani Tampa ostaja ena od dveh ekip brez zmage v sezoni. Bucsi so bili večji del tekme nemočni, svoj edini zadetek pa so dosegli tri minute pred koncem tekme, ko je bila ta že zdavnaj odločena. V ekipi vlada izjemno slabo vzdušje, predvsem zaradi vodenja trenerja Grega Schiana. Eden izmed zdaj že nekdanjih članov Tampe je na dan tekme izjavil, da je vzdušje v ekipi slabo: "Kako je v klubu? Slabo, slabše kot si lahko mislite. Kot da bi bil na Kubi."

Ramsi poklicali Bretta Favra
St. Louis je pred dnevi zaradi poškodbe do konca sezone ostal brez podajalca Sama Bradforda. Ramsi so se obrnili na 44-letnega Bretta Favra, ki je že skoraj tri leta v pokoju, a jih je legendarni podajalec Green Baya zavrnil. St. Louis je tako podpisal pogodbo z Bradyjem Quinnom, ki je pred dnevi dobil nogo v New Yorku. Zato pa je interes za vrnitev pokazal neki drug veteran. 43-letni Jeff Garcia je namreč priznal, da je pred tedni želel obleči dres Clevelanda, a mu Brownsi niso ponudili priložnosti.

Liga NFL, 8. teden:
TAMPA BAY - CAROLINA 13:31

Nedelja:
DETROIT - DALLAS
KANSAS CITY - CLEVELAND
NEW ENGLAND - MIAMI
NEW ORLEANS - BUFFALO
PHILADELPHIA - NY GIANTS
JACKSONVILLE - SAN FRANCISCO
CINCINNATI - NY JETS
OAKLAND - PITTSBURGH
DENVER - WASHINGTON
ARIZONA - ATLANTA
MINNESOTA - GREEN BAY

Ponedeljek:
ST. LOUIS - SEATTLE
Prosti:
CHICAGO, TENNESSEE, INDIANAPOLIS, SAN DIEGO, BALTIMORE, HOUSTON

Lestvice, Konferenca AFC

Vzhod: New England (5-2), NY Jets (4-3), Miami (3-3), Buffalo (3-4).
Sever: Cincinnati (5-2), Baltimore, Cleveland (3-4), Pittsburgh (2-4).
Jug: Indianapolis (5-2), Tennessee (3-4), Houston (2-5), Jacksonville (0-7).
Zahod: Kansas City (7-0), Denver (6-1), San Diego (4-3), Oakland (2-4).

Konferenca NFC

Vzhod: Dallas (4-3), Philadelphia (3-4), Washington (2-4), NY Giants (1-6).
Sever: Green Bay (4-2), Detroit, Chicago (4-3), Minnesota (1-5).
Jug: New Orleans (5-1), Carolina (4-3), Atlanta (2-4), Tampa Bay (0-7).
Zahod: Seattle (6-1), San Francisco (5-2), St. Louis, Arizona (3-4).