Peter Kauzer je v sijajni formi, na progi v Bratislavi je osvojil tudi že naslov svetovnega in evropskega prvaka. Foto: Aleš Fevžer
Peter Kauzer je v sijajni formi, na progi v Bratislavi je osvojil tudi že naslov svetovnega in evropskega prvaka. Foto: Aleš Fevžer
Kauzer drugi v Bratislavi

Kauzer je pred tednom dni slavil na domači tekmi v Tacnu, kjer je pometel s konkurenco, tokrat pa v finalu napadel s četrtega mesta in na koncu zaostal le za zmagovalcem polfinala Sebastianom Schubertom, ki je v finalu slavil s skorajda pol sekunde prednosti pred slovenskim šampionom. Tretji je bil Poljak Mateuzs Polaczyk.
Albreht do uspeha kariere
Slovenski uspeh je dopolnil Martin Albreht, ki je s šestim mestom dosegel najboljši dosežek v karieri. Brez finala sta ostala Simon Brus (16.) in Janoš Peterlin (33.). Schubert je na koncu slavil tudi v skupnem seštevku, Kauzer je zasedel četrto, Albreht sedmo, Peterlin 21., Brus 30. mesto, Jure Meglič pa 71. mesto.

"Sem zadovoljen z drugim mestom, ne pa z vožnjo, saj sem šel do devetih vratc zelo slabo, pa tudi spodaj sem imel slabo vodo v protitočnih vratcih. Jezi me, ker sem zaradi slabega prvega dela sezone ostal brez stopničk v skupnem seštevku svetovnega pokala, po drugi strani pa sem vesel, da sem se po teh slabih nastopih pobral. Dosegel sem druge stopničke v enem tednu, videl, da sem tudi s slabo vožnjo zraven najboljših. Upam, da bom v Pragi na SP-ju naredil prave vožnje in da bo vse tako, kot mora biti, so pa ti zadnji uspehi prava podlaga za zadnje tri tedne pred SP-jem,"
je povedal Kauzer.
Slovenci prvič brez finalista v kanuju
Žal pa Slovenija prvič v letošnji sezoni ni imela finalista med kanuisti, potem ko se je v polfinalu nastop ponesrečil včerajšnjemu zmagovalcu kvalifikacij Benjaminu Savšku. Zaradi izpuščenih vratic je zasedel 25. mesto v polfinalu. Anže Berčič je bil 14., Luka Božič pa 21.

Zmaga Martikanu, skupno slavje Tasiadisu
Na koncu je slavil domačin Michal Martikan pred Davidom Florencem in še enim Slovakom Matejem Benušem. Neuvrstitev v finale pa je morda Berčiča stala zmage v skupnem seštevku, kjer je bil pred današnjo tekmo v vodstvu. Na koncu je zasedel tretje mesto z 208 točkami. Zmagal je Sideris Tasiadis (215 točk), drugi je bil Benuš (213). Benjamin Savšek je zasedel deveto, Luka Božič pa 14. mesto.
Kanuisti na ekipni tekmi drugi
Na tekmi kanuistk je slavila Avstralka Jessica Fox, na ekipnih tekmah pa kanuisti Francije in kajakaši Poljske. Slovenski kanuisti Berčič, Savšek in Božič so bili drugi, kajakaši pa četrti.

V nedeljo v finalu le dvojec Božić/Taljat
V nedeljo sta si v Bratislavi finalni nastop priveslala le Luka Božič in Sašo Taljat v konkurenci kanuističnih dvojcev. Na koncu sta zasedla šesto mesto. V skupnem seštevku svetovnega pokala sta bila druga.

Kajakašici Urša Kragelj in Eva Terčelj sta tekmovanje končali na 18. in 19. mestu.

Terčeljeva je v skupnem seštevku sezono svetovnega pokala - Bratislava je bila zadnja postojanka - končala na četrtem mestu, Kragljeva pa na osmem.

Kauzer drugi v Bratislavi