Rajko Hrvat je z brezhibnim nastopom dokazal, da je sposoben največjih dosežkov. Foto: Jernej Slivnik
Rajko Hrvat je z brezhibnim nastopom dokazal, da je sposoben največjih dosežkov. Foto: Jernej Slivnik
Čustven izbruh Rajka Hrvata na Bledu

Hrvat je po nepričakovanem uspehu dobesedno jokal od sreče: "Ponosen sem, to je moj največji uspeh, solze povedo vse ... Neizmerno sem vesel ... razen trenerja ni nihče več verjel vame. Dokazal sem, da se trdo delo izplača."

Že v torek se Izolan odpravlja na nove priprave: "Na EP-ju bom še nastopil v skifu, nato bom iskal partnerja, da na SP-ju v Franciji z njim naredim normo za olimpijske igre."

Zmagal je Slovak Lukaš Babač, bron pa je osvojil Bolgar Nedelčo Vasiljev.

Gašper Fistravec je med enojci osvojil četrto mesto. Zmagal je Kubanec Angel Fournier Rodriguez.

Dva A-finala in dva B-finala sta ob tem, da si je Luka Špik vzel leto premora, kar dobra bilanca slovenskih nastopov ta konec tedna na Bledu, treba pa je vedeti, da je bila konkurenca okrnjena.

Ob koncu tekmovanja se je na dogajanje ozrl tudi predsednik Mednarodne veslaške zveze Jean-Christophe Rolland. Nekdanji veslač, ki je leta 2000 na olimpijskih igrah v Sydneyju osvojil zlato kolajno v dvojcu brez krmarja, leta 1989 pa je bil na svetovnem prvenstvu na Bledu bronast s francoskim osmercem, je pohvalil organizacijo in prizorišče:

"Bled ni všeč samo meni, pač pa vsej veslaški srenji, za Fiso pa je to ena najlepših prog na svetu. Zelo smo veseli, da smo spet tukaj, in upamo, da se bomo redno vračali sem, saj vemo, da je to odlična priložnost za nas, da športnike pričakajo odlične razmere, da je organizacija na vrhuncu. Rečem lahko, da je to prizorišče, kot ga pričakujemo in le želimo."

Čustven izbruh Rajka Hrvata na Bledu