Preostali športi

Poudarki

  • Ptujčan do poškodbe enakovreden Bertu
  • Američan že ponudil povratni dvoboj
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 3.8 od 106 glasov Ocenite to novico!
Dejan Zavec
Zavec je v 4. rundi nakazal, da bi favoriziranega Berta lahko premagal. Foto: MMC RTV SLO
Dejan Zavec
Prebiti veki in hematom pod desnim očesom so Zavcu preprečili nadaljevanje borbe. Zavec se je z nesrečnim razpletom - razumljivo - težko sprijaznil. Kljub vsemu ostaja velik šampion. Foto: MMC RTV SLO
VIDEO
Za Zavca pesti držalo 200...
VIDEO
Pogovor z Bertom in Zavce...
VIDEO
Peta runda dvoboja Zavec...

Dodaj v

Video: Zavec nesrečno izgubil bitko v Biloxiju

Ob ringu Zavca spodbujalo 100 Slovencev
4. september 2011 ob 05:20,
zadnji poseg: 4. september 2011 ob 14:29
Biloxi - MMC RTV SLO

Boksarju Dejanu Zavcu ni uspelo ubraniti naslova svetovnega prvaka po verziji IBF, saj je moral zaradi poškodbe očesa po petih rundah predati dvoboj Andreju Bertu.

35-letni Ptujčan je obračun pred 1.500 gledalci v hotelu Beau Rivage v Biloxiju dobro začel in bil popolnoma enakovreden Bertu. V četrti rundi je Zavec celo prevzel pobudo, a mu je nato v peti 27-letni ameriški izzivalec prebil obe veki, tako da mu je desno oko povsem zateklo. Nadaljevanje ni bilo mogoče, saj Ptujčan ni več videl. S televizijskega posnetka je razvidno, da je Berto Zavcu veko - sicer nenamerno - prebil z glavo.

V videoposnetkih desno si oglejte odločilno peto rundo dvoboja Zavec - Berto in pogovor z obema borcema ter posnetek navijanja Zavčevih sokrajanov.

Zavec: Verjamem, da sem bil po točkah spredaj
"Škoda, da mi ni uspelo pokazati vsega, kar sem želel, saj sem hranil energijo za drugi del. Žal se je nato zgodila poškodba prvega očesa, nato še drugega. Kri mi je zalila obraz, tako da nisem več videl. Še sam ne vem, ali je prišlo do udarca z glavo ali z roko, a najbrž je bilo z glavo. Kakor koli, to izida ne spremeni. Andre je vsega spoštovanja vreden nasprotnik, kar bo zagotovo še naprej dokazoval. Do poškodbe smo imeli vse pod nadzorom in verjamem, da sem bil po točkah spredaj. A takšen je šport. Hvala vsem navijačem, ki so me spodbujali. Zdaj me čaka najprej počitek, nato pa vse drugo," je bil prvi komentar Zavca, ki je v 33. dvoboju doživel šele drugi poraz.

Berto: Bil sem lačen dokazovanja
"Najprej zahvala vsem bližnjim, ki so me podpirali. Pozdravil bi tudi Zavčeve navijače, ki so prišli iz Slovenije. Počutim se močnega in hitrega. Na borbo sem se dobro pripravil, saj sem vedel, da je Dejan čvrst borec. Bil sem lačen dokazovanja in uspelo mi je," pa je povedal Berto, novi lastnik šampionskega pasu v velterski kategoriji po verziji IBF.


Berto že ponudil povratni obračun
Kaj ta poraz pomeni za nadaljevanje Zavčeve kariere, še ni mogoče reči. Po prvih informacijah iz Biloxija pa naj bi Zavec v ZDA še boksal. Kot poroča nemška tiskovna agencija dpa, naj bi Berto Zavcu takoj po koncu boja že ponudil povratni dvoboj, kar so potrdili tudi v ekipi SES v Magdeburgu, kjer 35-letni Ptujčan trenira. "Upamo, da bo Berto držal besedo. Dvoboj je odločila poškodba, in ne športni obračun. Dejan je danes v ZDA pokazal svoje znanje. Z grenkobo smo morali predčasno prekiniti dvoboj, a zdravje športnika ima vedno prednost," je povedal Zavčev menedžer Ulf Steinforth.

V Zavčevem taboru menijo, da si povratni dvoboj zasluži, saj so preštete sodniške točke pokazale, da je imel Američan, ki je bil svetovni prvak po verziji WBC že med letoma 2008 in 2011, v petih rundah le malenkostno prednost. Po neuradnih podatkih je eden izmed sodnikov imel na lističu neodločen izid, druga dva pa točko prednosti za Berta.

Bučna spodbuda za Zavca
Ptujčana je na tribunah ves čas glasno spodbujalo okoli 100 slovenskih navijačev. V Gabrniku pri Juršincih, kjer živi Zavec s svojo družino, pa si je dvoboj ogledalo približno 200 njegovih sokrajanov.

A. V.
Prijavi napako
Komentarji
mušica
# 04.09.2011 ob 05:59
Dejan je bil povsem v igri. Kdor tega ni videl je bedak.
shearer alan
# 04.09.2011 ob 06:04
lepo vas prosim..zavec je imel dosti bolj ciste udarce od berta...berto bolj nabijal v zavceve rokavice...pac nekaj udarcev je pa zavcu uslo..tok da skoda za poskodbo sem popolnoma preprican da bi zmagal kljub temu da sem bil pred tekmo pesimisticen...zavec samo pozdravi se...in upam da je amerisko obcinstvo videlo v tebi to kar sem jst...in da dobis se kaki match v ameriki in jim dokazes da je dons bil sam slucaj oziroma nesreca...bravo zavec!!!
Jožef Beujs +
# 04.09.2011 ob 09:41
vi ste bolani kakšno sliko daste za na prvo stran!
znalac18
# 04.09.2011 ob 06:06
kdor je gledu ne pa še na pou spau je vidu da je meu berto u 4. rundi že mau mehke nogice !!
Laura
# 04.09.2011 ob 06:05
Eni ste res smešni, ko pišete, da je Berto bil Boljši, res, da je morda več tolkel, a veliko v prazno, Zavec je zadel veliko boljše udarce, in po točkah morda bil celo pred Bertom. Zavec pa je nekako želel da se Berto iztroši in takrat bi Jurišal na Bertov Knockout.
Napoleon
# 04.09.2011 ob 06:01
Škoda, da ni dalj časa trajalo. Če se Zavec ne bi poškodoval bi ga verjetno premagal.
Urban2309
# 04.09.2011 ob 06:12
@doblica
moja napoved se je uresničila,. zdaj pa plusi hvala

če si napovedal prevlado Zavca in poraz s poškodbo potem res...sam Zavec malo boljši že v prvih petih rundah, verjamem pa, da bi ga v nadaljevanju Dejan ornk razbil in tudi zmagal, Berto se je že neki obešu na Zavca, ni bil tako svež kot Dejan...res škoda za Dejana, ampak danes te borbe pač ni bilo mogoče nadaljevati

Dejan je še vedno pravi šampion, super športnik in človek, glavo gor in upam da pride nova priložnost!
Nikec3
# 04.09.2011 ob 06:11
Sem pa prepričan, da Zavec proti Bertu ne bi padel.
Yeah sure
# 04.09.2011 ob 06:08
Zavec bi ga zmlel v zadnjih rundah. Pač smola, da je veka počla in mu je kri zalila oko. Ampak Zavec je boksal bolje in hranil več moči za zaključne runde. Berto se lahko zahvali Bogu, da se je takole končalo.
ponudnik
# 04.09.2011 ob 06:05
No, no, tisti ki pišete o Dejanovi defenzivi in o bistveno boljšem Bertu bi morali pol ure prej vstat in si dejansko pogledat dvoboj. Kot je napisal whitwice, Berto je mahal precej v prazno, sočasno pa je fasal precej dobrih udarcev in celo četrto rundo je zgubljeno čaku na zvonc. Tako da vse to so tudi dejstva iz tega dvoboja.
A3110
# 04.09.2011 ob 06:50
Čestitke Dejanu za športnj boj in pokončno športno držo ob porazu. Spet je dokazal, da je športnik najvišjega svetovnega ranga, bil je vrhunsko pripravljen, motiviran, skratka takih športnikov si lahko samo želimo. Problem pa je v "slovenclnih"! S škodoželjnimi, primitivnimi in nizkotnimi komentarji nekateri iz kavča (po možnosti s parimi piri v vampu in čikom v ustih) razvijajo to slovensko "folkloro". Nikoli ne bom razumel, zakaj toliko privoščljivosti in uživanja ob smoli ali neuspehu nekoga, ki je vse posvetil in podredil uspehu!? Ljudje, zato, da se pride v svetovni vrh je potrebno noro garanje, to ni sluzba po 8 ur na dan, to mora biti način življenja! In tako majhen narod kot smo mi ima take športnike: Dejan Zavec, Primož Kozmus, Tina Maze, Robi Kranjec, Dušan Mravlje,..., imeli smo: Jure Robič, Tomaž Humar, Rok Petrovič, Pavle Kozjek... Halo!!! Kot ljudje, garači, športniki spoštovani povsod, razen doma! Čudni ste!!!
prinnc
# 04.09.2011 ob 10:25
http://www.boxingnews24.com/2011/09/bert
o-defeats-zaveck-picks-up-paper-title/

The ended due to a cut Zaveck sustained in the 5th round after being rammed by Berto’s head. Berto did a lot of clinching and looked just as terrible in this fight as he had in his recent loss to Victor Ortiz. It looked as if Berto was well on his way to losing again at the time of the cut.

However, he had a slight lead at the time of the stoppage but looked to be struggling. It’s hard to see Berto beating Ortiz again or even Zaveck without a cut being involved. Overall, Berto looked terrible with the clinching and poor defense.
Urban2309
# 04.09.2011 ob 09:45
dajte to sliko umaknat dol!!
gradbenik92
# 04.09.2011 ob 06:14
doblica
Zakaj raje ne komentiraš prihajajočega dvoboja izvrstnega madžarskega boksarja? Aja ni ga! ;)
JoshauBoy
# 04.09.2011 ob 13:20
iz linka, ki ga je prilimal Nikec3Napoleon
# 04.09.2011 ob 10:56
Noben ne more Zavca spravit na kolena. Lahko ga premagajo samo tako kot ga je danes Berto.
gogi 83
# 04.09.2011 ob 16:48
Berto je ponudil povratni dvoboj Zavcu, hvala bogu, no pa ga bo Dejan zdaj razbil, pa bo problem rešen.
yz450f
# 04.09.2011 ob 09:22
pa fuknte že to sliko dol!!!!!!!!!!!!!!
0104boris
# 04.09.2011 ob 08:37
DOBLICA TI SI NAJVEČJI KRETEN!!!
Tebe bi moral DEJAN prek dobit!!!
Bi potem lahko bil glasen!!
Raje utihni in ne provociraj pabodi vsaj malo objektiven!!!
alsu
# 04.09.2011 ob 17:41
berem in berem komentaje, eni objektivni, drugi spet ne, tretji provokativni. ti tretji naj raje kdaj kaj dobrega zase naredijo in grejo mal na zrak. glede zavca pa takole. gledal sem dvoboj v katerem je na začetku berto resda navidezno dominiral, je tudi zelo hiter in spreten, nima pa moči zdržat 12 rund v takem ritmu in tu je bila prednost našega zavca, bolj kot se je dvoboj prevešal v drugo polovico bolj bi se to videlo. škoda de je do poškodbe z udarcem glave prišlo. mislim pa da ni bilo namerno, temveč v žaru borbe, saj sicer nebi tako hitro ponudil povratni dvoboj. konec koncev če bi dvoboj trajal do konca bi naš zavec slavil, a kaj ko je dosti odvisno tudi od sreče, katere pa zavec ni imel. zavcu velik sreče v naprej in na povratnem dvoboju, provokatorjem tu na forumu pa lep dan še naprej, saj niste sami krivi, da ste mal omejeni, saj samo pozornost iščete. vsem ostalim pa lep zaključek vikenda in lep nov teden :)
shadyman
# 04.09.2011 ob 17:13
Sam ni mi pa jasno, kako so Rockyu vedno pustili boksat dalje, čeprav ni videl nič na nobeno oko :D
ponudnik
# 04.09.2011 ob 13:54
Podatki ki pričajo v Zavčevo korist so tudi udarci sami.
Total punches landed: Zaveck 109
Berto 89
Power Punches:
Zaveck 92
Berto 59


Evo, to je to!

Zavec ima res FANTASTIČNO kariero! Niti enkrat samkrat v celotni profesionalni karieri ga noben nasprotnik ni spravil na tla! Izgubil pa je točno dva dvoboja: enega, ki so ga na Poljskem po točkah dali domačinu in zdaj drugega, ko mu je slabši nasprotnik na nedovoljeni način razbil veko.

Skratka Dejan brez kančka dvoma je in ostaja 1000% car!
daryankoff
# 04.09.2011 ob 09:48
@generacija56
Podpis!
Šlo je pa za prebito veko in ne arkado, kar je v boksu precej redko. Kot sem videl v posnetku, prebita veka zagotovo ni bila posledica udarcev z rokavico, ampak verjetno z glavo. Umazano. in tudi nedovoljeno, tako da bi se lahko pritožili. Zavec si zasluži rematch, ampak ga žal ne bo dobil. In pa na boksarskih forumih so večinoma navdušeni nad njim in pravijo, da si zasluži rematch ali pa vsaj kako novo borbo na HBO. HBO in Berto nekako kooperirata. Berto je videl, da ne bo mogel zmagat Zavca po rundah in se pač poslužil umazanih trikov. Tudi znano je, da je nasploh koža belcev okoli očesa tanjša in bolj občutljiva kot koža črncev.
Ampak tak je pač boks, verjetno najbolj donosen in hkrati najmanj pošten šport na svetu.
BACEK JON
# 04.09.2011 ob 08:04
Slika Zavca je skrajno neprimerna,ker vsi tisti ki si dvoboja niso ogledali so najbrž dobili zelo,zelo napačen vtis poteka borbe.
ponudnik
# 04.09.2011 ob 05:53
To je bil edini možen način da Dejan danes zgubi :(

Videlo se je kaka motivacija, kaka priprava - nikoli ne bom pozabil kako zgubljen je Berto izgledal v četrti rundi!
SP 2006
# 04.09.2011 ob 10:23
Zavčev izgled na sliki ni niti slučajno odraz dogajanja v ringu... bil je enakovreden če ne celo za odtenek boljši!!!!
pviran3
# 04.09.2011 ob 09:45
umaknte sliko!
mihamiha23
# 04.09.2011 ob 06:07
škoda zavec.ja,njegova taktika izčrpavati nasprotnika je tvegana,saj arkade težko zdržijo vse runde ob aktivnih američanih. bi pa dejan najbrž dobil zadnje 4 runde
škoda,upam da dobi rematch
Napoleon
# 04.09.2011 ob 05:55
Pa kaj ste nori?! Čim prej nazaj po pas!

DAJMO ZAVEC!
mušica
# 04.09.2011 ob 05:54
U ,škoda ,pa tako dobro je šlo ,smola ,smola smola.
mzija10
# 04.09.2011 ob 14:35
Izjava Dejana Zavca: »Svojo moč sem hranil za drugo polovico borbe in bil dobro na poti, saj sem prav čutil, kako Berto popušča iz minute v minuto. Žal pri tej strategiji ni sodeloval moj obraz oziroma je bila Andrejeva glava pretrda, saj smo se pozneje na videoposnetku prepričali, da me je zadel z njo. Trener se je verjetno odločil pravilno, ker je prekinil. Škoda, da je prišlo do tega, kajti v nasprotnem primeru bi se odvil še nadvse zanimiv obračun,« je po svojem šele drugem profesionalnem porazu povedal Zavec in pristavil: »Najprej se moram pozdraviti, potem pa upam, da bo Andre držal besedo in mi ponudil revanšo.«

Resnično srčno upam na revanšo!!!!
Gremo Dejan
T_N_T
# 04.09.2011 ob 13:52
To, da je morda bil po točkah spredaj sploh ni važno. Dejstvo je, da se v takem stanju, ko nič več ni videl, sploh nebi mogel branit. Predaja je bila edino smiselna in pravilna odločitev.
Bayern_fan
# 04.09.2011 ob 13:29
@doblica Pa dobro kaj bi ti rad dokazal spet? Nonstop serješ po slovenskih dosežkih in športnikih. Daj povej kaj si ti takega naredo v življenji? Dvoboj bi imel 12 rund in sem prepričan da bi Berto omagal do 8 runde. Vendar to je spet če. Ampak vseeno kapo dol pred Dejanom, dosegel je nekaj kar nekateri boksarji lahko samo sanjajo.
MartinEs
# 04.09.2011 ob 10:08
Samo tam zgoraj vedo, kaj bi bilo, če nebi prišlo do poškodbe ! Mali Dejan iz Haloz, ostaja veliki človek v naših očeh !

SE STRINJAM!! Zavec je tudi ogromno naredil za promocijo Slovenije, se boril in te bitke niso bile ravno lahke in neboleče...vsa čast Zavcu, tip je in bo legenda in pravi ponos te države!!
gregsa
# 04.09.2011 ob 09:47
Samo tam zgoraj vedo, kaj bi bilo, če nebi prišlo do poškodbe ! Mali Dejan iz Haloz, ostaja veliki človek v naših očeh !
Simplon
# 04.09.2011 ob 08:11
Škoda za današnji poraz, čeprav je Dejan pokazal, da Berto ni bavbav in se je enokavredno kosal z njim. Kljub izgubi naslova Zavec ostaja velik boksar, velk športnik in velik človek. Sam imam do njega samo spoštovanje in občudujem njegovo vztrajnost in preprosto naravo. Upam, da se bodo mnoge generacije športnikov zgledovale po Zavcu, velikem šampionu.

Upam, da je Dejan s svojim boksom vseeno pokazal dovolj, da dobi še kakšen dober dvoboj, predvsem pa, da bi sadove svojega dela lahko srečno užival s svojo družino. Tudi, če je to zanj konec kariere - Dejan Zavec je naredil ogromno, bil svetovni prvak in predvsem je važno, da si z boksom ne uniči zdravja, ki je vendarle večja vrednota kot pa boks.
bingo123
# 04.09.2011 ob 06:28
Eni ste pa res pametni. Kako bi lahko Zavec premagal Berta? Sigurno ne tako, da bi se odprl in se bombal z njim od prve runde. Vse napovedi so bile, če bo dvoboj trajal (ne bo zaključen že v 4-5 rundi) ima Zavec dobre možnosti za zmago. Zakaj? Ker Berto ni kondicijsko na Zavčevem nivoju, kar je razumljivo glede na to, da je Berto IZRAZITI ekplozivec. Dejan je počel točno to kar je moral (utrujaj nasprotnika, pusti ga da tolče po tvojem guardu in udarjaj čimbolj racionalno). Berto se je že pošteno utrudil in v nadeljevanju bi imel Zavec kar dobre šanse za zmago. Kako hitro pa poči veka bi pa tudi vedeli, če bi se vam to že kdaj zgodilo (moč udarca sploh ni toliko važna kot pa točka kjer udarec pade). V športu je potrebno imeti tudi malo sreče.
Taadey
# 04.09.2011 ob 06:23
Berto ni prepričal, res ni bila Akrada kot smo vsi pisali, Ampak Veka pod očesom, tega res ne vidimo velikokrat, redek primer, da se ti predre Veka!! Berto je morda bil aktivnejši, a takšno taktiko so ubrali, da napadejo na knockout v naslednjih končnih rundah, žal je ta poškodba odločila tekmo, a definitivno ni dala zmagovalca in povedala kdo je boljši...
oildome
# 04.09.2011 ob 06:22
@dobilica trololo

se vidi, da ne misliš tega kar govoriš in da si navijal in stiskal pesti za zavca (pa tudi za ostale slovenske športnike). ne vidim drugače razloga, da bi vstal v nedeljo ob 5ih zjutraj. da bi si ogledal američana? močno dvomim ;)

rad pa trollaš. pa sej, kdo pa ne.. tudi mene kdaj prime :D
Taadey
# 04.09.2011 ob 06:15
Ne moremo rečti, kdo je bil Boljši, kot eni pišete,: "žal, je Berto bil boljši", v 5ih rundah nismo tega videli, Zavcu se je pač zgodil nesrečen slučaj, da se mu je poškodovala Arkada, vemo, da se Arkada poškoduje že ob manjšem udarcu... Tako, da ne moremo rečti, kaj bi se zgodilo v naslednjih Rundah, verjamem da bi Zavcu uspelo, saj se je šparal za tiste odločilne runde , kadar bi prevagal tehnico na svojo stran..
metza3
# 04.09.2011 ob 06:13
Boksa sicer ne spremljam pogosto, vem pa kaj vse morajo boksarji dati skozi, da pridejo v tisto pravo formo, in to je ure in ure zelo napornih treningov, in s tem ne mislim ur na fitnes napravah.

Nevoščljivci ste pa res smešni. Meni sta se oba zdela dobra, ampak je Dejan bil tisti ki je večkrat zadel, medtem ko je Berto večkrat falil mimo. Njbrž spadate med tiste falote, ki menijo da se kar tako hodi v fitnes, brez da bi najprej bil sposoben dvigniti svoje telo.

Pošteno mi gredo na jetra vaše kritike. Skočite v kožo športnika, v njej preživite en samcat dan in se nato oglašajte, kako so nesposobni.

Še enkrat prečudovit dan vsem,
ki ste se vstali za ogled tega dvoboja

lp-
metza3
# 04.09.2011 ob 05:54
Kakorkoli že, hvala rtv-ju za prenos preko MMC-ja. Škoda za to poškodbo :/

Vam vsem, ki ste se vstali da bi si ogledali ta dvoboj, pa lepo oz kar prečudovito jutro.

Lp od metza3.
thymiann
# 04.09.2011 ob 17:57
dobilica, provokator ogrski, poglej si mal boxing forume pa boš hitro videl, da velika večina meni, da je bil Zavec najmanj enakovreden in da je Zavčev obraz bolj razbit od bertove glave kot od njegovih pesti ...
viola81
# 04.09.2011 ob 15:05
doblica in kolikokrat si ti stal v ringu? s tem svojim pisanjem kdo je koga premagal in koga ne samo dokazuješ svojo neznanje o boksu...
siggi
# 04.09.2011 ob 13:42
Dobro je kar je, lahko se pa pač tolažimo da ni biu enostranski box, kot so nekateri napovedovali. Jst samo upam, da bo imeu možnost izzivanja v bodoče in ga ne bojo odjebali. Verjamem da je težko prit zraven, sploh k američanom, ki nagradijo če uspeš ampak še tolko bolj poteptajo če ne.

Podatki ki pričajo v Zavčevo korist so tudi udarci sami.
Total punches landed: Zaveck 109
Berto 89
Power Punches:
Zaveck 92
Berto 59
assange
# 04.09.2011 ob 13:07
Total Punches - Zaveck 109 of 268. Berto 89 of 358
Power Punches - Zaveck 92 of 214. Berto 59 of 156.

toliko "boljš"i je bil Berto.

poleg tega se na posnetku pete runde na 2:22 vidi, da je udarec bil z glavo.
arcek
# 04.09.2011 ob 12:40
Sram naj bodi tiste ki udrihajo po Zavcu in pravijo da je bil Berto boljši, eni se očitno naslajajo nad tem, da je zgubu. Slovenci pa taki, če svojih ne podpirate je to res žalostno.
Z Zavcem v dobrem in u zlu. GOOOO Zavec!!!!!!!!!
smučar58
# 04.09.2011 ob 11:25
Danes je Dejan sigurno žalosten, vendar ni sam. Vsi čutimo razočaranje in hkrati velik ponos (vsaj upam). Skala, ki se je začela valiti proti Bertu, jo je ustavil ne edini možen način. Žal se je Dejanu zgodl tisti nepijeten del športa, ko si enostavno, brez krivde do drugega, rečeš "ni fer"! Vsi, ki ste prebrali knjigo Trdobojec, veste kakšno pot je prehodil Dejan in kljub današnji smoli je Dejan napisal življensko zgodbo iz katere se vsi lahko veliko naučimo. Hvala ti Dejan!
noComment
# 04.09.2011 ob 10:27
rtvslo še boljšo idejo imam za vas:

Objavite še tisto sliko zavca, ko je od razočaranja pokleknil na tla in potem za naslov napišite: "Berto je nokavtiranega Zavca pustil razmesarjenega na tleh v mlaki krvi."

To bi vam sigurno še povečalo oglede, poscanci rumeni.
noComment
# 04.09.2011 ob 09:49
Urinsko rumeni rtvslo bo pustil to sliko objavljeno, ker bo tako imel vec ogledov.
Kazalo