Preostali športi
()

Poudarki

  • OKS in država sestavila nagradni sklad
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 4.7 od 24 glasov Ocenite to novico!
Olimpijsko zlato
Slovenski športniki so na zimskih olimpijskih igrah do zdaj osvojili osem medalj: tri srebrne in pet bronastih. Bo v Vancouvru prišlo na vrsto tudi zlato? Foto: EPA
Petra Majdič
Petra Majdič je glede na izide zadnjih dveh zim (13 zmag!) najresnejša slovenska kandidatka za zlato. Foto: Reuters

Sorodne novice

Dodaj v

Za 44.600 evrov v lov za prvo zimsko zlato

Znane denarne nagrade za slovenske medalje
2. februar 2010 ob 10:34
Ljubljana - MMC RTV SLO/STA

Dobitnica ali dobitnik zlate medalje iz Slovenije na olimpijskih igrah v Vancouvru bo bogatejši za 44.600 evrov, je odločil Olimpijski komite Slovenije.

Srebrna medalja je vredna 33.900 evrov, bronasta pa 23.200. Gre za skupno vsoto, ki jo bosta v primeru medalje izplačala OKS in država Slovenije.

OKS: Enake nagrade kot v Pekingu
Omenjene nagrade veljajo za nastope v individualnih panogah. Olimpijski komite Slovenije bo zlato nagradil z 20.000 evri, srebro s 17.500 evri, bron pa s 15.000 evri, kar je toliko, kot so na zadnjih igrah v Pekingu dobili Primož Kozmus, Sara Isakovič, Vasilij Žbogar, Lucija Polavder ali Rajmond Debevec.

"Nagrade še niso dokončne, ker smo se odločili večji vložek nameniti za priprave športnikov. Znesek nagrad bo določen, potem ko bodo znana pridobljena sredstva od države in ocenjeni stroški prevoza," je povedal Blaž Perko, direktor športa na OKS-ju in pomočnik vodje slovenske delegacije v Vancouvru.

Večji prispevek države
Ministrstvo za šolstvo in šport
je v primerjavi z zadnjimi olimpijskimi igrami povečalo nagradni sklad, in sicer za dobrih 25 odstotkov. Tako je zlata medalja v Vancouvru vredna 24.600 evrov, srebrna 16.400 evrov, bronasta pa 8.200 evrov.

Ekipi tri četrtine, trenerju polovica
V ekipni konkurenci se vsakemu članu ekipe izplača nagrada v višini 75-odstotkov nagrade v posamični konkurenci, trenerju športnika pa se izplača 50 odstotkov nagrade, določene za nosilce olimpijskih medalj v posamični konkurenci.

T. G.
Prijavi napako
Komentarji
Ta novica trenutno še nima komentarjev.
Zimske olimpijske igre
link
Hčerka spravila v težave predsednika organizacijskega komiteja ZOI 2018
1
28. december 2014 ob 23:38 Prireditelji zimskih olimpijskih iger leta 2018 v Pjeongčangu v Južni Koreji se ubadajo z velikimi finančnimi težavami in škandalom hčerke predsednika organizacijskega komiteja Čo Jang Hoja.
Več novic ...
Kazalo