Nuša Vujinović je v kategoriji do 53 kilogramov v drugem krogu izgubila proti Iranki Akram Kodabandeh. Foto: Drago Soršak
Nuša Vujinović je v kategoriji do 53 kilogramov v drugem krogu izgubila proti Iranki Akram Kodabandeh. Foto: Drago Soršak

To je bil prvi in edini dvoboj Slovenke na svetovnem prvenstvu. Dvoboj drugega kroga sta Vujinovićeva in Iranka previdno začeli. V prvi rundi ni nobeni uspelo priti do točke. V drugi rundi je Iranka povedla z 2:0, Vujinovićeva pa je z udarcem za tri točke prešla v vodstvo.

Ker sta obe tekmovalki v tej rundi prejeli kazensko točko, se je runda končala z rezultatom 4:3 za Vujinovićevo. Kodabandehova je v tretji rundi z udarcem iz neposredne bližine prišla do treh točk. To je pomenilo preobrat dvoboja, nove tri točke pa so določile o zmagovalki. Slovenska tekmovalka je skušala ujeti tekmico, vendar je prejela dodatni kazni in na koncu izgubila s 5:11.

Morda se je umaknila preveč nazaj
"Ne vem, kje sem naredila napako. Morda sem se umaknila preveč nazaj. Iranka me je v klinču zadela v glavo. V tem segmentu je bila res močna. Nato sem še padla na tla. Zato sem prejela opomin in zatem še dva. Začela sem noreti, kar je nasprotnica izkoristila in prišla do zmage. Žal sem se od svetovnega prvenstva poslovila po prvem dvoboju. Načrtovala sem drugače. Vedela sem, da je Iranka močna, a sem hotela iti do konca. V tretji rundi sem naredila preveč napak. Tega ne morem popraviti, škoda. Kodabandehova je bila boljša in je zasluženo zmagala," je dejala pri izhodu iz dvorane Vujinovićeva.

Vujinovićeva je po porazu naznanila konec kariere. "Vse se je izplačalo, z medaljo ali brez nje. Zaradi športa je moje življenje sanjsko," je zapisala v slovo na Facebooku.

V sredo bosta v Muju nastopila Franka Anić in Ivan Trajković, ki ima na SP-ju visoke cilje.