Matej Žagar je v skupnem seštevku na 4. mestu. Foto: Borut Cvetko
Matej Žagar je v skupnem seštevku na 4. mestu. Foto: Borut Cvetko

Drugo mesto je zasedel Američan Greg Hancock, tretji pa je bil še en Poljak Krzysztof Kasprzak. Skupno je pred zadnjo dirko v vodstvu serije grand prix še vedno Hancock.

Žagar je dirko začel z dvema drugima mestoma in enim tretjim, v zadnjih dveh vožnjah rednega dela pa se je z dvema zmagama in 11 točkami zanesljivo prebil v polfinale. V njem se je pomeril z vodilnim v SP-ju Hancockom, Avstralcem Chrisom Holderjem in branilcem naslova, Britancem Taijem Woffindnom. Končal je na tretjem mestu, pred njim sta bila Holder in Hancock, tako da je na koncu na dirki osvojil peto mesto. V finalu je slavil Hampel, ki je tako dobil maksimalno število točk, 21 za sedem zmag v sedmih vožnjah.
"Kot se je izkazalo, sem bil v tej vožnji že malo ohlajen, saj sem imel res velik premor po svojem zadnjem nastopu, zdaj vem, da bi morali s svojo ekipo še bolj paziti na spremembo proge v tem času. Kljub temu sem več kot zadovoljen z osvojenimi točkami in še vedno odprto dirko za medalje," je nastop ocenil Žagar, ki ima še vedno zelo naporen urnik: "Čez manj kot 24 ur me čaka praktično najpomembnejši nastop v poljski ekstra ligi, saj s svojim klubom gostujemo v Lesznu, kjer bomo odpeljali prvo od dveh finalnih lig in tokrat resnično upam, da nam bo uspelo, saj je to že naš tretji poizkus, da bi osvojili naslov poljskih prvakov."

V skupnem seštevku SP-ja je vodstvo obdržal Hancock (127 točk), ki ima dirko pred koncem 12 točk naskoka pred Kasprzakom, tretji je Woffinden s 112 točkami, Žagar pa se je prebil na četrto mesto s 109 točkami.

Zadnja dirka sezone bo 11. oktobra v Torunu na Poljskem.