Dejan Zavec bo odslej več časa namenil treniranju mlajših boksarjev v svojem vadbenem centru na Ptuju. Foto: MMC/Miloš Ojdanić
Dejan Zavec bo odslej več časa namenil treniranju mlajših boksarjev v svojem vadbenem centru na Ptuju. Foto: MMC/Miloš Ojdanić

Zavec, ki bo marca dopolnil 40 let, je v obračunu z Laro spoznal, da je čas za slovo, saj se z mlajšimi, Kubanec ima 32 let, ne more več kosati.

V borbi sem bil ves čas zadaj
"Kaj naj rečem, v borbi sem bil v vsakem trenutku 'zadaj'. Tisti delček sekunde pri vsakem udarcu je bil dovolj, da sem vedel. Ko sem napadel, se je umaknil, ko je on napadal, se nisem utegnil izmakniti. Vedel sem, da je prišel čas, da se ne da več s temi mladimi,"
je na Ptuju med sproščenim pogovorom dejal Zavec. Ptujčan je svojo kariero sklenil z izkupičkom 35 zmag, enega neodločenega izida in štirih porazov, pri čemer ni v ringu nikoli padel, to je, ni bil nokavtiran.

Marca prihodnje leto "13. runda"
Zavec bo sicer uradno slovo od kariere pripravil marca prihodnje leto. "Lahko rečem le to, da točnega datuma še nimamo, bo pa dogodek nekje v mesecu marcu, ko pripravljamo tisto zadnjo, 13. rundo. Zato je potrebno nekaj časa, da speljemo dogodek kakovostno in na najvišji ravni, zato bo to šele drugo leto, čeprav smo ga mislili izpeljati še letos," je pojasnil Trdobojec.

Zavec prenaša znanje na mlajše
Ptujčan se v športnem pokoju dobro počuti. "Zdaj sem šele dober teden v nekem bolj umirjenem ritmu. Moram povedati, da je prav fino. Zjutraj, ko grem v omaro in nabiram skupaj oblačila, podzavestno vzamem še brisačo. Potem pa se spomnim, saj tega ne potrebujem, vsaj ne za jutranji trening. Ta teden me čakajo trije ali morda štirje treningi, tako ali tako pa sem vsak dan tukaj v telovadnici, saj imam veliko učenja željnih boksarjev. Seveda želim dati boksu kaj nazaj, moj cilj za prihodnost je, da bi mi uspelo z znanjem pomagati kakšnemu perspektivnemu boksarju, ampak tako kot vse, tudi to zahteva svoj čas," o nadaljnjih načrtih v boksu pove Zavec, ki ima vse možnosti, da ostane v tem športu, saj je na začetku leta 2006 v Novem Sadu končal fakulteto in si pridobil naziv trener boksa, potem pa je oktobra 2010 odprl tudi Dejan Zavec Gym, lasten vadbeni center na Ptuju.