Vasilij Žbogar se po velikih uspehih v razredu laser tudi v finnu prebija v svetovni vrh. Foto: MMC RTV SLO
Vasilij Žbogar se po velikih uspehih v razredu laser tudi v finnu prebija v svetovni vrh. Foto: MMC RTV SLO

37-letni Izolan se v Estonijo podaja z odlično popotnico, saj je pred mesecem dni na severu Nemčije postal evropski prvak.

Konkurenca podobna kot na evropskem prvenstvu
V Talinu se bo pomerilo okoli 100 najboljših tekmovalcev iz 30 držav. Pogled na startni seznam je zelo podoben nedavnemu odprtemu EP, na katerem je Žbogar že drugič v bogati športni karieri osvojil naslov evropskega prvaka. "V Talinu bo še nekaj drugih jadralcev, vendar pričakujem, da bo prvih deset jadralcev z evropskega prvenstva krojilo tudi svetovni vrh razreda finn," je o konkurenci dejal Žbogar.

Žbogar: Lahko posežem po najvišjih mestih
"Cilj je visok, občutki so dobri. Če bo šlo vse po načrtu, lahko naredim dober rezultat. Regata bo pokazala, kje sem, mislim pa, da lahko prvič v razredu finn razmišljam o tem, da lahko na svetovnem prvenstvu posežem po najvišjih mestih. Z napredkom v letošnji sezoni sem zelo zadovoljen," ocenjuje Izolan.

Odprtje prvenstva v soboto
Prvenstvo se bo s slovesnim odprtjem uradno začelo v soboto, v nedeljo se bodo jadralci pomerili v regati za trening. V ponedeljek, 26. avgusta, pa se na Baltskem morju za floto finnov začne zares. Do prihodnjega petka jadralce čaka deset plovov, v soboto se bo deset najuspešnejših jadralcev pomerilo v regati za medalje, drugi pa v finalni regati.