Vasilij Žbogar je v odličnem položaju po uvodnih dveh plovih. Foto: Aleš Fevžer
Vasilij Žbogar je v odličnem položaju po uvodnih dveh plovih. Foto: Aleš Fevžer

Po ponedeljkovem brezvetrju je prirediteljem uspelo izpeljati dva plova. Branilec naslova Žbogar je dan končal s tretjim in drugim mestom. Gašper Vinčec je z 11. in 39. mestom po drugem dnevu 13.

Tudi na drugi tekmovalni dan so imeli tekmovalci težave z vetrom. Prireditelji so jadralce okoli 10. ure poslali na morje, vendar je bil veter prešibak za izpeljavo regate. Nekaj minut čez poldne je zapihalo dovolj vetra za izpeljavo regate, toda veter je kmalu ponehal. Drugi poskus se je začel v močnejšem vetru ob 15. uri, zaradi prehitrega štarta pa so diskvalificirali dobro tretjino tekmovalcev. Žbogar je ves prvi plov jadral med najboljšimi desetimi in počasi napredoval po razvrstitvi ter se na koncu veselil tretjega mesta v prvem plovu.

V drugem plovu, ki se je začel malo pred peto uro popoldne, je Žbogar na prvi oznaki prevzel vodstvo, ki ga je držal do zadnje oznake, a je moral na koncu priznati premoč Britancu Gillesu Scottu.

V skupnem vodstvu je Scott, ki je z dvema prvima mestoma trenutno tri točke pred Žbogarjem. Regate se bodo predvidoma nadaljevale v sredo dopoldne, prireditelji pa želijo izpeljati tri plove.