Peyton Manning se je poslovil od Indianapolis Coltsov, kjer je preživel 14 let. Foto: Reuters
Peyton Manning se je poslovil od Indianapolis Coltsov, kjer je preživel 14 let. Foto: Reuters
Peyton Manning
Manning velja za enega najboljših podajalcev v zgodovini Lige NFL. Foto: Reuters

Manning je prejšnjo sezono zaradi operacije vratu in okrevanja v celoti izpustil, njegova ekipa pa je redni del končala povsem na dnu, zaradi česar si je priborila prvi izbor na letošnjem naboru, vsi pa pričakujejo, da se bodo Coltsi okrepili z novim podajalcem, Andrewom Luckom.

Peyton komaj zadrževal solze
"Rad sem igral nogomet v Indianapolisu. Naša ekipa je velikokrat zmagala, igral sem z izjemnimi soigralci in tu sem preživel fantastičnih 14 let. Toda v športu, tako kot v življenju, nič ni večno - in to je realnost igranja v tej ligi," je solze komaj zadrževal Manning in dodal: "Pred 14 leti me je (lastnik in izvršni direktor, op. a.) Jim Irsay izbral na naboru in za to sem mu zelo hvaležen. To mesto in ta ekipa mi zelo veliko pomenita. V čast mi je bilo igrati za Indianapolis. Rad imam navijače in Indianapolis Colts mi bo za vedno ostal v lepem spominu." Kje bo najkoristnejši igralec Super Bowla leta 2006 nadaljeval kariero, še ni znano.

Izpostavil je stkane prijateljske vezi
Manning se bo bolj kot po uspehih, velikih zmagah in preobratih čas pri Coltsih spominjal predvsem po prijateljskih vezeh, ki jih je stkal od leta 1998. "Težko je izbrati najlepši trenutek v dresu Coltsov. Imam jih veliko. Predvsem prijateljskih vezi s trenerji, vodstvom kluba in soigralci. Mislim, da so tovrstne prijateljske vezi, veliko dogodivščin, ki smo jih kot ekipa doživeli skupaj na potovanjih, moji najlepši trenutki v tej ekipi in z veseljem se jih bom spominjal do konca življenja," je še povedal podajalec, ki je v zadnjem času prestal kar štiri operacije vratu.

Kot slovo Jordana in Gretzkyja
Za navijače Indianapolisa je po mnenju mnogih ameriških športnih novinarjev danes črn dan, saj so izgubili enega najboljših podajalcev v zgodovini Lige NFL. Ameriška kolumnistka ESPN-a Ashley Fox je med drugim zapisala: "To je podobno slovesu Michaela Jordana od Chicago Bullsov ali pa slovo Wayna Gretzkyja od Edmontona. Tu ni pravljic s srečnim koncem, ostane le dokaz, kako krut je biznis v profesionalnih športih."