Najboljša Slovenca v Trnovem ob Soči Peter Žnidaršič in Luka Žgajnar. Foto: Nina Jelenc
Najboljša Slovenca v Trnovem ob Soči Peter Žnidaršič in Luka Žgajnar. Foto: Nina Jelenc
Žnidaršič in Žgajnar tretja na Soči

Zmagala sta Francoza Arthur Leduc in Leo Zouggari ter avstrijski dvojec Manuel Filzwieser-Peter Draxl.

"Nisva ravno blestela, predvsem pa sva bila jezna zaradi čolna. Dvojec je širši, težji in daljši od ostalih čolnov, tako da se pozna, saj se bolj tolče. Pri nama se je poznalo še to, da imava čisto nov čoln. No, sedaj ni več nov. Poskušala sva čim bolj paziti nanj, ampak v finalu je tako, da če hočeš priti do medalje in postaviti dober čas, moraš iti na polno. Ubrala sva sicer bolj varno linijo v spodnjem delu proge, kar se je poznalo v nekaj dodatnih sekundah. Izkušnja je dobra in pozitivno gledava naprej," je povedal Žganjar.

Višjo uvrstitev jima je preprečila zadnja skala, saj ju je zaneslo povsem proti njej. "Zadnjo brzico sva bolj slabo odpeljala. Zaneslo naju je proti skali. Šla sva na polno, kakšne umetnosti ni. Francozi so več tvegali, ker je treba biti res natančen do milimetra, da prideš skozi skale. Midva nisva želela tako tvegati, saj so za razliko od naju Francozi nastopili s starimi čolni," pa je dodal Žnidaršič.

Cof četrti, zmaga Slanine
Kanuist Blaž Cof je bil četrti. V finalu je nastopil tudi Simon Hočevar, ki je bil po kvalifikacijah četrti, v finalu pa je bila usodna zadnja skala pred ciljem, kjer je izgubil precej dragocenega časa, tako da je bil ob koncu tekme 12. Zmagal je Čeh Vladimir Slanina. Med kajakaši je bil Maks Frančeškin sedmi, Tim Kolar deveti, Nejc Žnidarčič deseti, Tim Novak pa petnajsti. Zmagal je Francoz Paul Jean.

Žnidaršič in Žgajnar tretja na Soči