Prireditev bosta povezovala Maja Martina Merljak in Mito Trefalt. Foto: Stane Sršen
Prireditev bosta povezovala Maja Martina Merljak in Mito Trefalt. Foto: Stane Sršen
Dejan Zavec
Lani je v moški konkurenci slavil boksar Dejan Zavec. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Tina Maze
V ženski konkurenci je lani največ glasov prejela Tina Maze. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Voditelja prireditve, na kateri bodo podelili priznanja za najboljšega športnika, športnico in ekipo leta v Sloveniji, bosta Mito Trefalt, eden prvih športnih reporterjev Televizije Slovenija, in atraktivna igralka Maja Martina Merljak.

Podeljevalci nagrad bodo Brane Oblak, Mima Jaušovec, Britta Bilač, Ivo Daneu, Darjan Petrič, Brigita Bukovec, Marjana Lubej, Davo Karničar, Alenka Kejžar, Peter Vilfan, Franci Petek in Tjaša Andree Prosenc.

VJ Rasta in DJ JAMirko bosta mešala zvok in sliko
Rdeča nit letošnje prireditve, ki jo je zrežiral Dejan Čretnik, bo športnik od otroštva do starosti. Ideja se bo na odru izražala skozi plesne točke plesnega studia Pro Dance pod vodstvom koreografa Mihe Krušiča. V uvodni plesni točki Menjava straže koreografa Matevža Česna bo sodelovala tudi plesna šola Bolero.

Prireditev je zasnovana na scenografiji videozaslonov, na katerih se bodo predvajale grafične animacije Andreja Intiharja z umetniškim imenom VJ Rasta. Vsa grafična animacija je tesno povezana z glasbeno opremo, ki jo pripravlja DJ JAMirko, skupaj pa bosta na odru v živo mešala zvok in sliko.

Kako je bilo lani?
Lani so člani Društva športnih novinarjev Slovenije za najboljša izbrali svetovnega prvaka v boksu Dejana Zavca in alpsko smučarko Tino Maze, dvakrat srebrno na olimpijskih igrah v Vancouvru. Med ekipami je bila drugič zapored najboljša nogometna reprezentanca.

Štukelj in Cerar v Hram slavnih
Novost bo uvrstitev prvih dveh športnikov v Hram slavnih slovenskih športnikov, ki bo zaživel prihodnje leto. To sta Leon Štukelj in Miro Cerar, ki sta leta 2000 dobila največ glasov v glasovanju za športnika stoletja. Priprave na ustanovitev Hrama slavnih slovenskih športnikov potekajo že več kot leto in pol. V njem želijo ohraniti tudi rekvizite in druge športne predmete, s katerimi so bili povezani slovenski športniki, začeli pa bodo vzpostavljati tudi razmere za dostojno delujoč vseslovenski Muzej športa.