Rekreacija - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Rekreacija - Arhiv
Božički se bodo za dober namen spet podili po Tivoliju V ljubljanskem parku Tivoli bo tudi letos Dobrodelni tek in pohod Božičkov. Prireditev, ki nima tekmovalnega značaja, bo 14. decembra ob 18. uri.
Izziv za ekstremiste: Stotica ob Mrzli reki Vipavska dolina bo, podobno kot pri Teodozijevi bitki leta 394, v soboto, 8. decembra, kulisa osebnim izzivom in trpljenju 300 tekačev, ki se bodo pomerili na 50, 75 ali 100 km dolgem teku.
Kitajski tekaški razcvet kvarijo goljufi – na polmaratonu goljufalo več kot 250 ljudi Na Kitajskem je vse več rekreativnih tekačev, vse več je tekaških dogodkov, razcvet pa doživlja tudi industrija tekaške opreme.
V Bruslju nagrada za fair play tudi za slovenska tekača Na 24. kongresu Evropskega fair play združenja v Bruslju sta bila za svojo nesebično pomoč v letu 2017 s priznanjem nagrajena tudi slovenska rekreativna tekača.
Tega še niste poskusili: smučke z zamenljivo levo-desno smučko Slovaško podjetje Forest Skis je razvilo asimetrične smuči Lotor z različno levo-desno smučko, ki pa sta zrcalni, zaradi česar ju lahko zamenjamo, kar omogoča različen slog turne vožnje.
Novogoričani dobili prenovljeno vadbeno jaso V gozdu Panovec v Novi Gorici so uredili vadbeno jaso, slovesno odprtje je bilo v sredo. Vrednost celotne investicije je ocenjena na 48.000 evrov.
V soboto peti tek po 479 stopnicah Kristalne palače Po vzoru svetovnih prestolnic v Ljubljani od leta 2014 poteka tek na najvišjo stavbo, Kristalno palačo. Najhitrejši za 479 stopnic potrebujejo le približno dve minuti.
Rekreacija in domače dobrote: prijetni vtisti s popotovanja po Levstikovi poti V Litiji in v Šmartnem je potekalo že 32. popotovanja po Levstikovi poti. Osrednja prireditev je bila na vaškem trgu na Čatežu.
Odziv na najhitrejšo Slovenko: Vsa čast! In rožica! Ljubljanski maraton se je ustoličil med najhitrejšimi na svetu, direktor Gojko Zalokar, ki razmišlja o slovesu, verjame, da bo to v prestolnico pripeljalo še več uglednih tekačev.
Lemma se je v Ljubljani spustil pod dve uri in pet minut Želje organizatorjev maratona v Ljubljani so se uresničile, Etiopijec Sisay Lemma je namreč zmagal z odličnim časom 2:04:58. To je seveda nov rekord maratona v Ljubljani.
Za uvod v 23. ljubljanski maraton teki najmlajših Konec tedna bodo ulice v prestolnici preplavili tekači na 23. ljubljanskem maratonu, ki se v soboto začenja z otroškimi in mladinskimi teki.
Ljubljanski maraton bo tudi v dežju napadel zlati znak in rekorde Afriški tekači so favoriti nedeljskega 23. ljubljanskega maratona, na katerem bodo skušali izboljšati rekord. Organizatorji pa upajo, da jim bo uspelo pridobiti zlati mednarodni znak za maratone.
Maraton se začne šele po tridesetem kilometru Mitja Krevs, ki je lani s hudimi krči pritekel v cilj Ljubljanskega maratona in postal državni prvak v maratonskem teku, pravi, da se zadnjih kilometrov niti ne spominja več.
Maratonci na štart le še z zdravniškim potrdilom? Slovenski maraton je v krizi. Bi moral del odgovornosti prevzeti tudi Ljubljanski maraton, ki v želji po rekordu proge plačuje vrhunske tuje tekače?
Tek umirja in sprošča tako telesno kot duševno "Potrebno je teči s pametjo in z intuicijo. Tek je zdrav, ne pa vedno, sploh če se uklonimo evforiji množičnosti, popularnosti. In če ne poslušamo svojega telesa," pravi Beno Arnejčič, avtor knjige ...
Ljubljanski maraton se poteguje za zlati znak in pričakuje nove rekorde Organizatorji 23. Volkswagen Ljubljanskega maratona napovedujejo rekordna časa tako v moški kot v ženski konkurenci. Obenem se potegujejo za mednarodni zlati znak.
Letošnji Špartatlon zaradi vremena še bolj peklenski Vse od leta 1983 se elita ultramaratonskih tekačev ob koncu septembra pomeri na slovitem Špartatlonu. 246,8 km dolg ultramaraton je do zdaj preteklo devet Slovencev.
Bojanc in Malijeva na Veronikinem teku z novim rekordom proge Klemen Bojanc je zmagovalec jubilejnega 10. Veronikinega teka, postavil je tudi nov rekord 10-kilometrske proge. Pri ženskah je zmagala Nuša Mali.
Ljubljanski maraton bo letos energetsko naravnan Slovenska prestolnica bo konec oktobra gostila 23. Volkswagen ljubljanski maraton, katerega glavni del vključno z najdaljšim tekom na 42 km bo 28. oktobra.
Uspešna in poučna akcija društva Onkoman Deset ozdravljenih onkoloških bolnikov iz društva Onkoman je dokazalo, da je mogoče po bolezni še kako dejavno živeti.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Koledar rekreacije
Kam na vadbo
RTV oddaje
Zametki balinanja segajo v antiko 00:04:16, 16.11.2018
Med dopustom ne opustite gibanja 00:06:30, 20.07.2018
Znamo otroke spodbujati h gibanju? 00:06:11, 29.06.2018