"Če obstaja zimska pravljica, potem je bila ta danes na Viševniku. Snega veliko, na položnejšem terenu celo preveč. Pri smučanju se je vse kadilo naokoli," je na svojem Facebooku zapisal Franci Pogačar in objavil nekaj lepih fotografij. Foto: Facebook Franci Pogačar

Zima je vsaj v hribih končno takšna, kot mora biti. V zadnjem tednu je na Voglu zapadlo skoraj meter snega, tako da je snežna odeja visoka 132 centimetrov. V prihodnjih dneh bo v visokogorju še snežilo. Nevarnost snežnih plazov je velika, nad nadmorsko višino 1500 metrov tretje stopnje, v nižjih nadmorskih višinah pa od prve do druge stopnje. Vsekakor je bolje počakati na umiritev razmer, medtem pa lahko užitke poiščemo tam, kjer ni nevarnosti plazov.

Za mnenje o tem, kje nas ta konec tedna ni treba biti strah plazov, smo vprašali Miho Pavška z geografskega inštituta Anton Melik. "V splošnem lahko rečemo, da je varno zunaj obsežnih, neporaščenih ter strmih pobočij in pod gozdno mejo, pri čemer je treba še vedno paziti na prečkanje strmih grap in žlebov v listnatih gozdovih. Varno je na planotah, kot so Pokljuka, Velika planina (če le ne bo zavita v meglo), Bloke in Vojsko ter v dolinah oz kotlin(ic)ah Bohinj, Tamar, Jezersko, Logarska dolina ..."

Kako imenitne razmere so bile v četrtek na Viševniku, si oglejte v spodnji galeriji. Fotografije je na Facebooku objavil Franci Pogačar.