Rekreacija
()
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 0.0 od 0 glasov Ocenite to novico!
Matej Kravos je junak uvodnje preizkušnje sezone za amaterske kolesarje. Foto: KK Izvir Vipava/Silvan Uhelj

Dodaj v

Kravos izkoristil burjo in napad kronal z zmago

Začela se je sezona za amaterske kolesarje
26. marec 2018 ob 14:23
Vipava - MMC RTV SLO

Na prvi dirki letošnje sezone Pokala Slovenije za amaterske kolesarje je z izjemno samostojno vožnjo do zmage prišel domačin Matej Kravos (TUŠ T.E.A.M.).

Težko dirko sta letos zaznamovala dokaj močna burja ter nekoliko nižje temperature. Prevoziti je bilo treba 15 krogov oziroma 62 kilometrov. V prvem krogu so kljub izjemnemu tempu tekmovalci ostali skupaj in tako pripeljali do ravnine, kjer cesta zavije nazaj proti Slapu. Kjer je burja najbolj ovirala kolesarje, je s pobegom poskusil Matej Kravos, ki si je hitro privozil večjo prednost. Skupina je poizkusila slediti pobegu, vendar so bili neuspešni. Z neverjetno samostojno vožnjo je Kravos pripeljal vse do cilja. Drugi je bil po šprintu skupine Italijan Roberto Vidoni (ASD SC I FALCHI DI T), tretji pa je bil Uroš Vene (KD Papež Podgorje).

V prvem štartu so šle na progo kolesarke (kategorije ženske A do ženske C) in starejše kategorije (master E in starejši). Dolžina trase je bila 42 kilometrov (10 krogov). Kot običajno, se je že v prvem krogu v klanec naredila selekcija in do konca dirke ni bilo nič drugače. Nekaj poskusov pobegov so kolesarji iz prve skupine, ki je štela približno 20 kolesarjev, uspešno nevtralizirali, pomagala pa jim je tudi močnejša burja, ki je osamele kolesarje hitro vrnila v skupino in zavetrje. V ciljnem sprintu, ki poteka v zaključni, 400-metrski klanec, je slavil Andrej Žavbi (TUŠ T.E.A.M.).

Do drugega mesta je pripeljal Iztok Melanšek (TUŠ T.E.A.M.), tretji je bil Italijan Daniele Canesin (ENGINE E BIKE CER). Med ženskami je slavila Ajda Opeka (KD Branik Maribor), ki je v ciljnem sprintu za malenkost premagala Tino Brelih (KD Alpe SIS).

T. O.
Prijavi napako
Komentarji
Ta novica trenutno še nima komentarjev.
Koledar rekreacije
Kam na vadbo
RTV oddaje
Med dopustom ne opustite gibanja 00:06:30, 20.07.2018
Znamo otroke spodbujati h gibanju? 00:06:11, 29.06.2018
Kaj je zdravo staranje? 00:06:28, 06.04.2018