Rekreacija
()
Martinov tek 2016
Trasa Martinovega teka je speljana po trasi nekdanje ozkotirne železniške proge Porečanke (Parenzane) in tik ob morju, tako da lahko udeleženci večji del proge občudujejo eno najlepših ribiških mestec z več kilometrov dolgo pešpotjo ob morju. Foto: center-izola.si

Dodaj v

Martinov tek eden najatraktivnejših tekov v Sloveniji

Pohod je dolg 6 km, tek 11 km
2. november 2017 ob 14:58
Izola - MMC RTV SLO

V Izoli bo v nedeljo, 5. novembra, 37. Martinov tek in pohod. Štart in cilj bosta na plaži Simonovega zaliva.

Martinov tek (11 km) in pohod (6 km) je tradicionalna prireditev v času svetega Martina in, kot se za ta čas spodobi, ponuja tudi pokušino mladega vina enega boljših domačih vinarjev.

Prireditev ima bogato zgodovino spreminjanja tekaške proge, saj so se prvi teki odvijali na podeželju in bili nato umeščeni v center Izole. Z zdaj že uveljavljeno traso, bogato z zanimivimi odseki, kot so vzpon na Belvedere (ena najlepših razglednih točk slovenske obale), tek skozi tunela, večkilometrski tek ob obali, sodi med enega najatraktivnejših tekov v slovenskem prostoru.

Tekači tečejo od Simonovega zaliva ob obali proti plaži pod Belvederom, sledi vzpon na Belvedere, spust skozi podhod proti trasi Parenzane, ki ji nato sledi do predora v Jagodju, skozenj v smeri proti Izoli, po Industrijski cesti mimo Droge, proti izolski ladjedelnici, po Kopališki ulici, mimo tovarne Delamaris do obale, prek plaže Svetilnik, izolskega Velikega trga (Mandrač), ob obali do Lonke, desno proti izolski marini in skozi marino ob obali nazaj na plažo v Simonovem zalivu.

T. O.
Prijavi napako
Komentarji
Ta novica trenutno še nima komentarjev.
Koledar rekreacije
Kam na vadbo
RTV oddaje
Med dopustom ne opustite gibanja 00:06:30, 20.07.2018
Znamo otroke spodbujati h gibanju? 00:06:11, 29.06.2018
Kaj je zdravo staranje? 00:06:28, 06.04.2018