Tako so se uspeha veselili slovenski novinarji. Seveda je roke najvišje v zrak dvignil novi svetovni prvak. Foto: MMC RTV SLO
Tako so se uspeha veselili slovenski novinarji. Seveda je roke najvišje v zrak dvignil novi svetovni prvak. Foto: MMC RTV SLO

43-letni športni novinar MMC-ja, tudi ljubitelj borze in radijskih valov, je v zahtevnih razmerah na luknjasti progi v Pamporovem v Bolgariji pokoril vse tekmece v članski konkurenci v veleslalomu. Najbližjega zasledovalca je prehitel za sekundo in pol.

"Leta odrekanj in asketskega življenja so dala rezultat. Za zmagovitega se je izkazal tudi Massijev načrt fizičnih priprav in Kostelićeva doktrina treniranja v vseh razmerah. V tej ostri konkurenci, kjer so izjemni zlasti Italijani, ki so se zvečer zaprli v sobe in divje mazali smuči, si nisem smel privoščiti nobene napake. Uspelo je, odsmučal sem brez večjih napak, v cilju pa na semafor gledal skoraj tako odsotno kot Ester Ledecka. Lepa izkušnja ..." je v svojem slogu povedal Tomaž, na katerega so še posebej ponosni v domačem kraju v Spodnjih Palovčah nad Kamnikom, kjer že razmišljajo o sprejemu.

Izjemna je bila tudi Barbra Jermann (Delo - Suzy), ki slavila v kategoriji superveterank, za še večje veselje v slovenskem taboru pa je z drugim mestom poskrbela Petra Lesjak Tušek (Večer) v članski konkurenci.

In nagrada? Vsi dobitniki medalj so v dar prejeli kravje zvonce.