Nedelja bo na Obali v znamenju kolesarjenja. Foto: Goran Sambt
Nedelja bo na Obali v znamenju kolesarjenja. Foto: Goran Sambt
false
Organizatorji so pripravili pester spremljevalni program. Foto: Goran Sambt

Tri različne trase so namenjene različni pripravljenosti in željam udeležencev: Salinera (17 km) je primerna predvsem za družine, trasi Zavarovalnica Maribor (48 km) in Bicikel.com (64 km) pa za različno pripravljene rekreativce. Najdaljša premaga več kot 1000 višinskih metrov, zato bo zadovoljila tudi najzahtevnejše. Start udeležencev vseh treh tras je ob 10. uri pri Taverni na Pristaniški ulici, kjer je tudi osrednje prizorišče dogodka.

Maraton ni tekmovalnega značaja. Udeležencem bodo na voljo okrepčila, potujoča servisna delavnica in organizirana rediteljska služba, ki bo poskrbela za ustrezno varnost udeležencev. Na križiščih bo poskrbljeno za usmerjanje kolesarjev, na nevarnih odsekih pa za ustrezno opozarjanje. Vsak udeleženec prejme bogato darilno vrečko s praktičnimi izdelki, prav tako pa spominsko medaljo in topel obrok po koncu tekmovanja.

Posebne nagrade bodo podeljene najštevilčnejši skupini in najstarejšemu udeležencu, številnim drugim udeležencem pa bo nagrade dodelil žreb.
Veliko se bo dogajalo tudi za najmlajše. Poleg brezplačnega otroškega minimaratona bo na voljo še vzgojno-preventivni poligon Zavoda Varna pot, ki začetnike na kolesu uči prometnih pravil in vedenja v prometu, dogodek pa bodo popestrile še maskote.
Letošnja novost je Istrska tržnica, na kateri se bodo predstavili lokalni ponudniki kulinarike in rokodelstva, organizatorji pa so pripravili tudi druge spremljevalne dejavnosti: nastop skupine v break danceu VIP, predstavili se bodo starodobniki na kolesih, podelili pa bodo tudi donacije ob koncu dobrodelne akcije 1 km=1 cent.

Prijave na maraton so mogoče na spletni strani www.obalnimaraton.si, kjer najdete tudi vse druge podrobnosti o dogodku.