Na prvem Oviratlonu Pokljuka leta 2012 je bilo na progi 14 ovir, naslednje leto 17, lani 20, letos pa bo oviratlonce pričakalo 23 izzivov. Foto: oviratlon.si
Na prvem Oviratlonu Pokljuka leta 2012 je bilo na progi 14 ovir, naslednje leto 17, lani 20, letos pa bo oviratlonce pričakalo 23 izzivov. Foto: oviratlon.si

Pet ovir bo na Oviratonu Pokljuka povsem novih. Prireditelj najbolj stavijo na t. i. debelo črevo, čigar podrobnosti bodo ostale skrite vse do dneva prireditve, pa na plezanje po vrvi in na lesene ovire. Seveda ne bodo manjkale niti tradicionalne ovire, kot so blatna kopel, vodna osvežitev, elektrožur in tobogan Spolzki Janez.
Edinstveni izziv, na katerem udeleženci premagujejo ovire, zasnovane po vzoru treninga specialnih enot, s čimer preizkusijo svojo vzdržljivost, moč, agilnost, psihično trdnost in sposobnost za timsko delo, je bila leta 2012 prva tovrstna športno-rekreativna prireditev pri nas. Že od prve izvedbe velja za sinonim nepozabnega doživetja. Lani se je na Pokljuki zbralo več kot 2600 oviratloncev.
Oviratlona se je treba lotiti brez strahu in v timskem duhu, saj so prav vse ovire premagljive, še posebej, če si bodo oviratlonci med seboj pomagali. Sicer je zelo pomembno, da se oviratlonci sprijaznijo z lastnimi strahovi in na ta način prestavljajo meje svojih fizičnih in psihičnih sposobnosti, vendar pri tem velja pravilo, da so namen oviratlona tudi sprostitev, zabava in druženje. In še nečesa ne gre pozabiti: pri oviratlonu čas ni pomemben in ura ne bo nikomur nadležno tiktakala, zato se bodo lahko udeleženci še toliko bolj prepustili užitkom, adrenalinu in enkratnim doživetjem.
Prijave bodo sprejemali do petka, 19. junija. Športno društvo Oviratlon bo tudi letos en evro od vsake prijavnine podarilo otrokom, ki so na rehabilitaciji v Univerzitetnem rehabilitacijskem inštitutu Soča.