Na Ljubljanskem maratonu lahko tečete tudi za otroke, ki nimajo dostopa do čiste pitne vode. Foto: BoBo
Na Ljubljanskem maratonu lahko tečete tudi za otroke, ki nimajo dostopa do čiste pitne vode. Foto: BoBo

Unicef Slovenija v teh dneh sestavlja tekaško skupino, ki bo konec oktobra tekla na največji slovenski tekaški prireditvi in del prijavnine namenila za pomoč otrokom po svetu. Vsak tekač bo dobil tekaško majico Unicef in priporočila za vadbo in priprave na maraton. Petim izžrebanim tekačem bodo omogočili brezplačne priprave na maraton pod strokovnim vodstvom Mateja Bunderle, profesorjem športne vzgoje in dolgoletnim strokovnjakom za tek.

V državah v razvoju otrok v povprečju vsak dan naredi deset tisoč korakov, da bi prišel do pitne vode. Številni otroci zato ne hodijo v šolo. Nedopustno je, da je čista pitna voda za ogromno ljudi še vedno nedosegljiva želja.
Unicef želi privabiti čim več tekačev, ki bodo na maratonu zastopali otroke, ki vsak dan romajo po vodo in živijo v pomanjkanju. Tekaška skupina Unicef bo 25. oktobra v Ljubljani naredila še več korakov, kot jih otroci naredijo vsak dan na poti po vodo. S tem bodo opozorili na nepravičnost, ki jo milijoni otrok po svetu trpijo vsak dan. Prijave sprejemamo do 15. avgusta na tej povezavi.