Vaterpolo klub Kamnik ima to poletje v svojih vrstah tudi nekaj deklet. Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Vaterpolo klub Kamnik ima to poletje v svojih vrstah tudi nekaj deklet. Foto: MMC RTV SLO/T. O.

Na odprtem olimpijskem bazenu v Kamniku to poletje v družbi mladeničev trenira tudi nekaj deklet, med njimi Polona Repar. "Včasih sem trenirala plavanje, vendar nisem imela dovolj časa, da bi se mu resneje posvetila. Ker obožujem vodo in skupinske športe, je vaterpolo prava izbira," nam je povedala dijakinja gimnazije Bežigrad (jeseni jo čaka 4. letnik).

V kamniškem klubu želijo, da bi podobno kot pred približno 15 leti obudili žensko ekipo. Projekt je takrat zamrl, ker ni bilo pravega zanimanja, tokrat pa dekletom nudijo dobre razmere za trening. Za zdaj je sicer vse še bolj na ravni rekreacije, čeprav smo se tudi sami prepričali, da je trening pod taktirko Primoža Romšaka - Rozija naporen in da morajo ženske narediti iste vaje kot fantje.

"Poleti treniramo dvakrat dnevno, jeseni pa še ne vem, kako bo zneslo glede šole. Če bo izvedljivo, bi rada 3-4 krat tedensko trenirala v kranjskem bazenu." Ker trenirajo skupaj s kamniškimi kadeti, nas je zanimalo, ali jo fantje pogosto potopijo? "Seveda, saj to je zabavno in tudi zato sem začela trenirati." Bi lahko bila konkurenčna v moški ekipi? "Mislim, da ne. Morda, če bi tekmovale z dve leti mlajšimi."

Ker za zdaj ne kaže, da bi lahko v Kamniku sestavili ekipo s sedmimi dekleti, bodo dekleta prisiljena igrati s fanti. Morda se jim bo ta teden vendarle pridružila še kakšna ljubiteljica tega športa, saj v klubu ves teden vabijo na dneve odprtih vrat. Do petka, 21. avgusta, se lahko treningom kadar koli (brezplačno) pridružite dopoldne ob 9. uri ali zvečer ob 20. uri. Vabljeni tudi fantje. Več informacij po telefonu 070/816-797 (Dare).