"Slackanje" je zdrava in poceni rekreacija. Ne le da izboljšaš ravnotežje, ki je pomemben element v večini športov, ampak tudi krepiš vezi v kolenu, hrbtu in gležnju. Foto: MMC RTV SLO
Hoja po traku vse bolj priljubljena

Hoja po najlonskem traku ali "gurtni", široki le nekaj centimetrov, je lahko povsem "nedolžno" početje, če je trak pripet med dve drevesi in so pol metra pod teboj trdna tla, malce drugače pa je, če si zaradi napake kaznovan s kopeljo v mrzli Ljubljanici. Ekipa TV Slovenija se je pridružila mladim, ki so trak napeli sredi Barja nad Ljubljanico.

Predvsem sta pomembni popolna osredotočenost in sproščenost. "Moraš biti sproščen. V rokah in v bokih," svetuje Miha Zupanc.

To je lahko reči, a težje narediti. Strah pred padcem v reko gotovo vpliva na sproščenost, poleg tega voda pod teboj ni pri miru, tako da ne moreš najti mirujoče točke, kamor bi usmeril pogled.

Najbolj stabilni na traku delajo prave vragolije. Eden od njih je Miha Škof, ki ima že "mednarodne" izkušnje: "Bil sem v ZDA, v Kaliforniji, tisoč metrov nad dolino smo imeli gurtno."

Pretekli teden so takšen poskus izpeljali v Triglavski steni. Takrat je še pomembneje, kaj se dogaja v glavi, saj psiha naredi svoje in se začne trak nenadzorovano tresti.

Hoja po traku vse bolj priljubljena