1. januarja se lahko pogumni pridružite druščini skakalcev v morje in neustrašno zakorakate novemu letu naproti. Foto: novoletniskokvmorje.eu
1. januarja se lahko pogumni pridružite druščini skakalcev v morje in neustrašno zakorakate novemu letu naproti. Foto: novoletniskokvmorje.eu

Ker dogodek že prerašča okvire lokalne prireditve, se je organizator odločil, da lokacijo prestavi na osrednjo portoroško plažo. Prijave za dogodek že potekajo na spletni strani novoletniskokvmorje.eu in vse kaže, da bo v letu 2015 udeležencev še veliko več kot lani, ko je pogum pokazalo 380 skakalcev. Številni se strinjajo, da ima kopanje v hladni morski vodi terapevtske učinke, pomaga pri regeneraciji telesa in krepi imunski sistem. Tisti bolj hudomušni bodo gotovo z veseljem oblekli znamenite retrokopalke, ki bodo po petih letih znova na voljo v novi obliki.
Temperatura morja bo na novoletni dan 12 stopinj, kar naj bi bilo za ta čas rekordno. Če to primerjamo s poletnimi temperaturami, vsekakor malo, če primerjamo z mrazom, ki bo na silvestrsko noč v večini Slovenije (temperature naj bi se spustile do -15), pa gre za prijetno temperaturo.
Vsi udeleženci s skokom v vodo postanejo tudi ambasadorji Novoletnega skoka v morje in se s prejeto diplomo simbolično zavežejo, da bodo vestno skrbeli za neokrnjenost in čistočo ter promocijo slovenskega morja.
Skoku v morje bo na istem prizorišču sledilo pestro dogajanje, ob 18. uri pa si bo mogoče ogledati tudi veliki novoletni ognjemet.
"Izredno me veseli, da nam je uspelo pripraviti odmeven dogodek in ga pripeljati do ravni, ko lahko rečemo, da je novoletni skok v morje enak obisku Triglava. To bi torej vsak Slovenec moral izkusiti vsaj enkrat. Dejstvo, da ima dogodek vsako leto več privržencev, temu gotovo pritrjuje," je povedal Nino Cokan, predstavnik organizatorja – Športnega društva Slovenc.