Oviratlon je atraktivna in prvinska preizkušnja samega sebe, pri kateri se udeleženci soočijo z  najrazličnejšimi ovirami. Je preizkus vzdržljivosti, moči in spretnosti ob pomoči najboljšega prijatelja, sorodnika, sodelavca ali popolnega neznanca brez nadležnega merjenja časa, izpostavljajo organizatorji. Foto: Organizatorji
Oviratlon je atraktivna in prvinska preizkušnja samega sebe, pri kateri se udeleženci soočijo z najrazličnejšimi ovirami. Je preizkus vzdržljivosti, moči in spretnosti ob pomoči najboljšega prijatelja, sorodnika, sodelavca ali popolnega neznanca brez nadležnega merjenja časa, izpostavljajo organizatorji. Foto: Organizatorji

Na tri kilometre dolgi progi, ki jo bo treba preteči dvakrat, organizatorji pripravljajo deset različnih ovir. Tik pred ciljem bo tekmovalce čakala kraljevska ovira – znamenita arktična kopel. Ko boste premagali to oviro, bo zmaga vaša.
Zimski oviratlon je nekoliko krajši od poletnega, tudi ovir je manj, a snežena podlaga in zimsko-spomladanske temperature vedno otežijo preizkušnjo. Na Pokljuki je prava zima, vremenska napoved za konec tedna je obetavna.
"Zimske razmere so za organizacijo prav poseben izziv, hkrati pa omogočajo, da so nekatere ovire zasnovane na način, da pri oviratloncih vzbudijo pristno otroško veselje, ki nam ga pričarajo prve snežinke. Na ta način oviratlonce še bolj spomnimo, da športna rekreacija bolj kot tekmovanje pomeni kakovostno in zabavno preživljanje prostega časa," so zapisali organizatorji.
Tradicija tekmovanj v oviratlon sega v leto 2012, ko so se oviratlonci za uvod podali med pokljuške gozdove.