Branko Tamše je bil kar 25 let igralec in na koncu uspešen trener Gorenja, zdaj pa je prevzel vajeti Celja Pivovarne Laško. Foto: RK CPL
Branko Tamše je bil kar 25 let igralec in na koncu uspešen trener Gorenja, zdaj pa je prevzel vajeti Celja Pivovarne Laško. Foto: RK CPL
Tamše nasledil Matića na klopi Celjanov
Vladan Matić ni več trener Celja PL

Matić je brez službe ostal v sredo, s celjskim prvoligašem je sporazumno prekinil pogodbo o sodelovanju. Tamše je pred tem vodil mladinsko ekipo Celja, pred tem pa velenjsko Gorenje, s katerim je osvojil dva naslova prvakov.

Poudarek na vzgoji lastnih igralcev
"Na mestu trenerja mladinske ekipe kot tudi s svojim delom v preteklosti se je že izkazal in je tako v tem trenutku najboljša možna rešitev za celjski klub. Svoje največje uspehe je doživel v vrstah članske ekipe Velenja, kjer je preživel večji del svoje kariere, najprej kot igralec, pozneje pa kot trener. Z njim na mestu trenerja prve ekipe bo celjski klub nadaljeval delo v skladu s strategijo in cilji, ki ostajajo nespremenjeni, poleg tega pa bo še naprej velik poudarek na vzgajanju igralcev iz lastne rokometne šole, za kar je bil Tamše pred časom tudi angažiran. Tamše si je za pomočnika na klopi izbral Stanka Anderluha in Hermana Wirtha, ki sta že prej sestavljala del strokovnega vodstva ekipe,"
so zapisali v sporočilu za javnost pri Celju Pivovarni Laško.

Ni bil cilj, da postanem glavni trener
"Z današnjim dnem smo se s klubom dogovorili, da postanem trener članske ekipe. Čaka me zanimivo delo. Verjamem, da je to mesto mamljivo za marsikaterega trenerja v Sloveniji in po svetu, zato si štejem v čast, da so se uprava, predsednik, direktor in vsi ostali, odločili, da ga ponudijo meni. Hkrati moram dejati, da pred dvema mesecema, ko sem prišel v ta klub, ni bil moj cilj, da bom v decembru trener članske ekipe. Moj predhodnik in, moram izpostaviti, moj velik prijatelj ter hkrati krivec za to, da sem prišel v Celje, Vladan Matić, o katerem imam le najboljše mnenje, je v teh dveh sezonah in pol opravil marsikaj. A položaj danes je tak, kot je, in preteklosti zdaj ne moremo spreminjati. Moje delo je, da od zdaj naprej stremim k čim bolj kakovostnemu delu, saj nas bo le trening, trening in še enkrat trening pripeljal do tistega, kar si vsi želimo, v prvi vrsti jaz sam, igralci, uprava, naši zvesti navijači in celotna javnost. Na tej poti nam ne bo lahko, a moramo biti optimistični in maksimalno trenirati,"
je povedal novi celjski trener.

Cilj ostaja isti: naslov državnega prvaka
Tamše se zaveda, da so v klubu zastavljeni visoki cilji, ki pa so po njegovem mnenju še vedno uresničljivi: "Dokler so možnosti še odprte, so cilji uresničljivi. Zato vsak dan hodimo na treninge, zato igramo. Postavimo si najvišje cilje in od te odgovornosti ne bežim. V preteklosti mi je to dobro uspevalo in to želim prenesti tudi sem. A najlažje je govoriti, to je treba dokazovati na treningih in na tekmah. Cilj je upravičeno postavljen, vendar sam ne razmišljam tako daleč. Razmišljam o našem naslednjem treningu in potem o naši naslednji tekmi, ko nas že čez dva dni čaka zahtevna preizkušnja. Vse točke štejejo enako, ne glede na to kje jih osvajaš, in samo skupek teh točk ti na koncu prinese tisto mesto, ki si si ga zaslužil."

Tamše se je oktobra po 25 letih igranja in dela v Velenju preselil k največjemu tekmecu Celju Pivovarni Laško. Z Gorenjem se je razšel po lanski sezoni, ko ga je na trenerskem mestu zamenjal Ivan Vajdl.

Tamše nasledil Matića na klopi Celjanov
Vladan Matić ni več trener Celja PL