Švedske rokometašice so v torek naletele na previsoko slovensko oviro. Foto: Reuters
Švedske rokometašice so v torek naletele na previsoko slovensko oviro. Foto: Reuters

Po dveh tekmah imamo razliko v danih in prejetih golih nič. Zelo sem ponosen na to, da nismo na tem prvenstvu samo obiskovalci, ampak da smo resna reprezentanca.

Uroš Bregar, selektor
false
Slovenke so igrale čvrsto obrambo in s tem znatno pomagale vratarki Miši Marinček, ki je zbrala 14 obramb, v napadu pa so storile precej manj napak kot na tekmi s Srbijo in so pridno tresle švedsko mrežo. Foto: Reuters
Rokometašice lovijo vsaj točko proti Španiji
Slovenske rokometašice presenetile Švedsko
Zadnjih pet minut tekme Slovenija – Švedska

Slovenke svojih nastopov na letošnjem prvenstvu stare celine niso začele dobro, na uvodni tekmi so po neprepričljivi igri in kopici napak klonile pred Srbkinjami. Številni so bili prepričani, da s podobno igro nimajo niti najmanjših možnosti proti Švedinjam, a so marsikateremu kritiku zaprle usta in dosegle sploh prvo zmago nad Švedsko.

Bregar želel boljšo igro v obrambi
"Vidi se, da lahko igramo, kot znamo in zmagamo. Po dveh tekmah imamo razliko v danih in prejetih golih nič. Zelo sem ponosen na to, da nismo na tem prvenstvu samo obiskovalci, ampak da smo resna reprezentanca," je po tekmi dejal selektor reprezentance Uroš Bregar, ki si je po porazu s Srbijo želel, da njegove varovanke dvignejo igro v obrambi na višjo raven. To so tudi storile, v obrambi so zaigrale odlično in s tem tudi precej olajšale delo vratarki Miši Marinček, ki je sicer zbrala 14 obramb. "V napadu smo igrali pametno in nismo divjali oziroma smo, po domače povedano, bolj varovali žogo in zelo dobro zaključevali. Naš cilj je bil vsaj ena zmaga v prvem delu, kar nam je uspelo, zdaj pa bomo videli, kaj nam bo to prineslo. Na Španke se bomo zelo dobro pripravili in iztisnili zadnje atome moči," je še dodal Bregar.

Irman: Vzdušje je bilo super
Najboljša strelka slovenske izbrane vrste je bila Tamara Mavsar, ki je mrežo zatresla šestkrat, petkrat je v polno zadela Ana Gros, pri štirih golih se je ustavila Neli Irman. "Po porazu proti Srbiji smo bile zelo razočarane in smo začele razmišljati le o tem, kako se dvigniti. Vzdušje na Švedskem je super, selektor nam je ves čas govoril, da je občinstvo odlično in da lahko igramo dobro, zato smo šli na vse ali nič. Dogovorili smo se, da moramo igrati veliko bolj agresivno in da si pomagamo v obrambi. To nam je danes prineslo zmago," je povedala Irmanova.

Stanko: Dobro sodelujemo
Na tekmi proti Švedski je priložnost dobilo 14 slovenskih rokometašic, med njimi tudi 19-letna organizatorka Tjaša Stanko, ki je imela izdatno minutažo. "Nismo si mislili, da lahko odigramo tako dobro. Čestitam vsej ekipi in strokovnemu štabu. Res smo sodelovali kot eno in mislim, da je bil to ključ do naše zmage," je dejala igralka Zagorja, ki se s starejšimi soigralkami v reprezentanci zelo dobro razume in ujame. "Ob tako izkušenih igralkah, kot so moje soigralke, se mi ni težko znajti. Zaupajo mi in mislim, da dobro sodelujemo," je še dodala.

Marinček: Španija ni bav-bav
"Španija ni bav-bav, čeprav ima vrhunsko zasedbo. Na uvodnih dveh tekmah v Stockholmu ni prikazala vsega, kar zna, proti nam bo zagotovo igrala na vso moč in se skušala prebiti do drugega dela evropskega prvenstva. Zmaga nad Švedinjami nam je dala dodatno samozavest in srčno upam, da bomo na tekmi s Špankami dokazale, da smo iz pravega testa," pa pravi reprezentančna vratarka Miša Marinček.

Slovenske rokometašice v četrtek v Stockholmu ob 18.30 čaka še obračun s Špankami, ob 20.45 bo v skupini A na sporedu še tekma med Švedsko in Srbijo. Na lestvici vodi Srbija s 4 točkami, Slovenija in Švedska imata po 2, Španija je brez točk.

Evropsko prvenstvo v rokometu (Ž), Stockholm

Skupina A, 3.krog, četrtek ob 18.30:
ŠPANIJA - SLOVENIJA

Ob 20.45:
ŠVEDSKA - SRBIJA

2. krog:
SLOVENIJA - ŠVEDSKA 25:23 (13:13)
ŠPANIJA - SRBIJA 23:25 (8:11)

1. krog:
SLOVENIJA - SRBIJA 34:36 (16:17)
ŠVEDSKA - ŠPANIJA 25:19 (14:10)

Vrstni red: Srbija 4, Slovenija, Švedska 2, Španija brez točk. V drugi del se uvrstijo prve tri reprezentance.

Po dveh tekmah imamo razliko v danih in prejetih golih nič. Zelo sem ponosen na to, da nismo na tem prvenstvu samo obiskovalci, ampak da smo resna reprezentanca.

Uroš Bregar, selektor
Rokometašice lovijo vsaj točko proti Španiji
Slovenske rokometašice presenetile Švedsko
Zadnjih pet minut tekme Slovenija – Švedska