Rokomet
Ana Gros je z 19 goli prva strelka letošnjega svetovnega prvenstva. Robert Beguš je prepričan, da gre za eno najboljših desnih zunanjih igralk na svetu. Foto: www.alesfevzer.com
       Dokazuje, da je (Uroš Bregar) mali čarovnik, saj so rezultati nad pričakovanji. Nikoli Slovenija ni bila enakovredna tako vrhunskim ekipam, kot sta Francija ali Romunija.       
 Tone Tiselj
Miša Marinček je reprezentančno pot končala, seveda pa je ostala največja navijačica Slovenije. Kako je doživljala razburljiv obračun s Francijo? "Bala sem se, da bodo na začetku drugega polčasa popustile, ko pa sem videla njihovo odločnost, sem po 40. minuti že verjela, da ne morejo izgubiti. Pa še Francija je bila kar šokirana, ker ni pričakovala takšnega razpleta ..." Foto: BoBo
       Gre za izjemno atletsko ekipo s telesno močnimi posameznicami, ki pa v taktičnem smislu ni tako vrhunska. Leta 2005, ko sem bil selektor, smo bili na SP-ju v Rusiji v podobnem položaju, a smo z Angolo izgubili za en gol, 27:28.       
 Robert Beguš o Angoli
VIDEO
Slovenske rokometašice fa...
VIDEO
Mlade slovenske rokometaš...

Dodaj v

"Čarovnik" Bregar zmešal pravo zmes sproščenosti, borbenosti in taktične zrelosti

Slovenke na prvih dveh tekmah SP-ja v rokometu navdušile vse
5. december 2017 ob 06:30
Ljubljana - MMC RTV SLO

"Bilo bi preskromno, če bi rekel, da sem le presenečen, kajti to, kar delajo naše rokometašice, je neverjetno," je nad predstavami rokometašic Slovenije na SP-ju navdušen Tone Tiselj.

Slovenke so na svetovnem prvenstvu v soboto šokirale Francijo (24:23), v nedeljo pa so do zadnjega grozile Romunkam (28:31). Danes jih v 3. krogu predtekmovanja čaka Angola, kar naj bi bila ključna tekma za preboj v osmino finala. Pogovarjali smo se z nekdanjima selektorjema Tonetom Tisljem in Robertom Begušem in z nekdanjo kapetanko izbrane vrste Mišo Marinček.

Zmaga nad Francijo senzacionalna
Navdušenje nad slovensko igro je opazno pri vseh treh. Tone Tiselj pravi, da je za zdaj vse fantastično: "To je najboljše obdobje slovenske reprezentance, pa čeprav je povsem prenovljena." Robert Beguš je zmago nad Francijo ocenil kot "prvovrstno presenečenje", zadovoljen je bil tudi s predstavo proti Romuniji. "Punce so odlično odigrale. Čuti se, da so zaradi odpovedi in reprezentančnih upokojitev nekaterih igralk neobremenjene in igrajo fantastično." Miša Marinček čestita dekletom in vodstvu reprezentance. "Glede na to, da je ekipa mlada in neizkušena, je bila zmaga nad velesilo Francijo kar senzacija. Tudi proti Romuniji so bile do zadnjega v igri in bilo bi že kar prelepo, da bi zmagale še enkrat."

Tiselj: Bregar je mali čarovnik
Tako Tiselj kot Beguš izpostavljata Tjašo Stanko: "Za Ano Gros vemo, da je izjemna strelka in da je končno dozorela, tista, ki je vodilna, pa je Tjaša Stanko, ki je veliko presenečenje zame in za nasprotnice." Tudi Beguša je mlada igralka Krima presenetila: "Za 20-letnico je pokazala zelo zrelo igro. Na prvi tekmi je treba omeniti še odlične obrambe Amre Pandžić, prvo ime reprezentance pa je seveda Ana Gros, ki je ena najboljših desnih zunanjih na svetu." Tiselj, ki je Slovenke vodil v dveh mandatih (2000—2002 in 2011—2012), poudarja tudi delo selektorja Uroša Bregarja: "Dokazuje, da je mali čarovnik, saj so rezultati nad pričakovanji. Nikoli ni bila Slovenija enakovredna tako vrhunskim ekipam, kot sta Francija ali Romunija."

Ana Gros je prava kapetanka
Tiselj dodaja, da s kadrom, kot ga ima Slovenija, sploh pa z izkušnjami, ni primerljiva z nobeno reprezentanco. Zakaj potem tako vrhunske igre? "Veliko discipline in zaupanja je, ob veliki količini borbenosti in tudi sproščenosti pa rezultat ne more izostati. Taktično je Slovenija morda celo najboljša. Dekleta zaupajo Uroševi strategiji in jo do podrobnosti izvajajo," razmišlja Tiselj. Miša Marinček, ki se je odločila, da konča reprezentančno pot, hvali svojo naslednico Amro Pandžić: "Je v najboljših letih, vem, da je željna dokazovanja in zdaj izkorišča priložnost." O Ani Gros, z 19 goli po dveh krogih prvi strelki SP-ja, pa pravi: "Izjemna igra. Sploh ne izgublja žog. Na teh dveh tekmah je pokazala najboljše igre v slovenski reprezentanci. Naj bo samo še naprej takšen lider in prava kapetanka!"

Neprijeten spomin na leto 2005
Robert Beguš je prepričan, da lahko Slovenke s to neobremenjenostjo prekrižajo načrte še kakšnemu favoritu, tudi v izločilnih bojih. Najpomembnejša tekma za preboj v osmino finala naj bi bila prav današnja z Angolo. Beguš meni, da gre za psihološko težjo tekmo, kot sta bili prvi dve. "Punce so bile neobremenjene, zdaj pa bo treba zmagati. Ampak Angolo smo na prijateljskem turnirju prejšnji teden v Parizu premagali za šest zadetkov. Gre za izjemno atletsko ekipo s telesno močnimi posameznicami, ki pa v taktičnem smislu ni tako vrhunska. Leta 2005, ko sem bil selektor, smo bili na SP-ju v Rusiji v podobnem položaju, a smo z Angolo izgubili za en gol, 27:28." Tone Tiselj noče slišati o tem, da so Slovenke danes favoritinje: "Takšno razmišljanje je nevarno, upam, da dekleta ne berejo medijev. Proti nikomur, razen proti Paragvaju, Slovenija ni favorit. Angola je bila na olimpijskih igrah osma! Mi lahko le sanjamo o tem."

Angola zelo kakovostna
Tiselj je prepričan, da se bodo naslednje tekmice bolje pripravile na Slovenijo, kar utegne Slovenkam povzročati težave. Miša Marinček prav tako opozarja, da je Angola zelo kakovostna reprezentanca: "V nedeljo sem gledala dvoboj Francije in Angole. Angola se je dobro upirala, ves čas je bila blizu. Pred svetovnim prvenstvom smo rekli, da bi lahko Slovenija v predtekmovanju premagala Angolo in Paragvaj. Priložnost je lepa, igra je odlična, in to vliva samozavest pred nadaljevanjem. Upam, da bodo punce spet odlično odprle tekmo, to je bilo proti Franciji zelo pomembno," je še povedala Miša Marinček, ki si je uvodno tekmo Slovenk v domačem Žalcu ogledala v družbi nekdanje reprezentantke Katje Čerenjak, po dvoboju pa se je po telefonu slišala z Barbaro Lazović, ki je bila, jasno, tudi navdušena.

SP v rokometu, skupina A, 3. krog

Danes ob 14.00:
SLOVENIJA - ANGOLA

Ob 18.00:
FRANCIJA - PARAGVAJ

Ob 20.30:
ROMUNIJA - ŠPANIJA

Lestvica:               
ŠPANIJA       2 2 0 0 +21 4  
ROMUNIJA       2 2 0 0 +15 4  
FRANCIJA       2 1 0 1 +6 2  
SLOVENIJA      2 1 0 1 -2 2  
ANGOLA        2 0 0 2 -11 0  
PARAGVAJ       2 0 0 2 -29 0  
                    
V drugi del se uvrstijo najboljše štiri
ekipe.                 
                    
Tomaž Okorn
Prijavi napako
Komentarji
damjannoo
# 05.12.2017 ob 07:29
Nič ne bo hudo. Angolo bomo dobili. Slovenija :)
veza
# 05.12.2017 ob 08:05
Angola kot Angola, bolj črne kot Francozinje ne morejo biti!
WerewolfQueen
# 05.12.2017 ob 08:58
iluvatar, zmagale so res samo eno tekmo, ampak so jo zmagale proti Franciji. In če premagaš Francijo, premagaš lahko kogarkoli. Prov je, da jih začnejo mal hvalit, kot pa da se jim samo porazi pripisujejo še pred odigranimi tekmami. :)
solefald
# 05.12.2017 ob 07:50
Bravo naše! Kakšna borbenost, punce kar letijo od samozavesti po igrišču. Agresivna igra. Tako kot naše košarkarice igrajo fanatično obrambo. Rezultate ne more izostati.

PS: Želim klikniti na skupino, lestvico, pregled tekmovanja, uro tekem..pa nič ne najdem. Tudi desno zgoraj ne.
Mirlo
# 05.12.2017 ob 07:25
Hudo bo, hudo!
WerewolfQueen
# 05.12.2017 ob 11:12
Miša Marinček je reprezentančno pot končala, seveda pa je ostala največja navijačica Slovenije.

Ne verjamem :P če bi vidli mene kako že med himno jokam od ponosa in kako mi srce razbija, ko naše gledam, bi ziher mene razglasili za največjo navijačico Slovenije :P heheheheh
WerewolfQueen
# 05.12.2017 ob 08:51
Jaz verjamem, da bodo naše punce danes zmagale. Komaj čakam tekmo. :) Dejmo Slovenija, neobremenjeno v tekmo in z mislijo na zmago! <3
Damoklej
# 05.12.2017 ob 12:15
Dajmo dekleta Navijam za vas. Vem da boste zmogle.
veza
# 05.12.2017 ob 09:26
Bodimo realni, naše igrajo dobro, samozavestno, a proti Franciji so igrale neobremenjeno, presenetile so favorizirane nasprotnice, proti ROM je bilo že težje, današnja tekma bo šele resničen pokazatelj naše vrednosti, ker bodo igrale pod pritiskom zmage.
Upajmo, da bo vse v redu, gremo, punce!
levkup
# 05.12.2017 ob 09:04
Tudi jaz verjamem, da bodo premagale
Angolo ! Že dosedaj so pokazale, da se
pri nas igra tudi dober ženski rokomet..
Glede pogovarjanja z troli pa zgolj ne
morem verjeti, da vas toliko naseda tako
primitivnim opazkam ? Še moj fikus bi
komuniciral na višjem nivoju, če bi se mu
“luštalo”....
WerewolfQueen
# 05.12.2017 ob 13:58
Evo himna se je odpela, jaz pa kurjo polt po celem telesu. SLOVENIJAAAAAA!!!!!
DAbears
# 05.12.2017 ob 11:56
Spet polno pluvacev in kavc selektorjev tle gor
Ko bodo pa medaljio osvojile si boste pa sline brisali in pisali hvalospeve
Treba je bit navijac in vrjet v nase od zacetka in do zadnega piska

GO SLOVENIJA
danes 100% zmaga tu ni nobenega dvoma
WerewolfQueen
# 05.12.2017 ob 09:43
Me pa prav zanima boj med španijo in Romunijo :D še dobro, da rtv prenaša vse iz naše skupine :P
friks
# 05.12.2017 ob 08:40
Veliko je bilo hvaljenja, ampak če danes izgubijo bo vtis krepko poslabšan. Najbrž bi to pomenilo tudi predzadnje mesto v skupini.

In Angola vsekakor ni slaba ekipa. Do sedaj so tesno izgubile s Španijo in Francijo. Torej so možnosti na tej tekmi praktično 50:50.
WerewolfQueen
# 05.12.2017 ob 14:42
Zlobni genij, nehaj tekmo gledat :P
kli-man
# 05.12.2017 ob 08:48
Tudi če grejo jutri domov imajo moj respect. Tako se igra za domovino.
prim00z
# 05.12.2017 ob 08:07
gremo naši!
nexis
# 06.12.2017 ob 13:26
@levkup
mi2 ne bova rešila ničesar... rešitev je za nas, ki smo blizu, zelo blizu dogajanja čisto enostavna... problem so slovenski ženski klubi... po informacijah s katerimi razpolagam... njihovo razmišljanje.
levkup
# 05.12.2017 ob 16:38
nexis@
OK vse to vemo praktično vsi...
Toda imam občutek, da poznate rešitev
te situacije ? Le na dan z njo !
Meni se niti ne sanja kako bi rešili nastalo
stanje ?
WerewolfQueen
# 05.12.2017 ob 14:37
Škoda za tak rezultat ob polčasu. Ampak dejmo zbistrit glave med pavzo in odigrat borbeno v drugem polčasu. <3 SLOVENIJA <3
nexis
# 05.12.2017 ob 10:20
@levkup
ne mešajte trenutne kvalitete igre reprezentance in splošne kvalitete ženskega rokometa, ki se igra v Sloveniji. Članski ligi sta bolj bogi... še posebej tista divja druga liga... kvalitetno na nivoju ali celo pod nivojem kar nekaj mladinskih ekip, ki tekmujejo v njihovem tekmovanju... govorim za prvo ligo.
nexis
# 05.12.2017 ob 13:52
@levkup
Pa ste se morda vprašali zakaj je temu tako? Prva liga je kakovostno slaba, s preveč ekipami. Druga liga je en navaden hec. Diletanti, ki imajo v rokah škarje in platno pa sedijo v klubih, ki igrajo v taistih dveh ligah. Ekipe temeljijo na mladinkah in, če sem dobro seznanjen celo kadetinjah, kar je katastrofa.
levkup
# 05.12.2017 ob 12:46
nexis@
Načeloma se bi strinjal s teboj.
Vendar zelo dobro poznam slovenski ženski
rokomet. Glede na to kakšni dilitanti imajo v
rokah škarje in platno so dekleta kar solidna.
Moraš vedeti da razen par ekip ( poleg Krima
še ena ali dve ekipi ) vsi temeljijo na mladinkah,
ki so čez noč postavljene v prevelike čevlje.
Namesto da bi se počasi uvajale v članski rokomet
postanejo takoj nosilke v svojih ekipah. To pa je
ponavadi teżko realizirat...
slovenc pa pol
# 05.12.2017 ob 08:26
Da vidmo dons kok nas je v gatah...upam da dost
Lovec
# 05.12.2017 ob 08:09
Ta glorifikacija reprezentance po dveh tekmah je neumnost in dokazuje športno nezrelost novinarjev. Čeprav se po drugi strani zavedam pisanja zgodb in PR-a RZS. Nedavno tega sem izvedel, da je pomankanje denarja v RZS kroničen pojav.
iluvatar
# 05.12.2017 ob 08:55
..spet tak pomp, zmagale so pa ..eno tekmo.
Dejte mal počakat, pa manj pritiska ustvarjat.
Zlobni genij
# 05.12.2017 ob 08:33
Sem v zelo hudi dilemi. Proti Franciji jih nisem gledal, proti Romuniji, sem probal, a brez službenih obveznosti žal ni šlo, danes jih pa kot kaže lahko, ampak res ne vem, če bi, ali ne bi, ker ne vem, če je moje gledanje tekem ali dodaten plus ali dodaten minus za naše rokometašice. Pa še kokic nimam več. :)
fuckwad
# 05.12.2017 ob 07:50
Zaenkrat sicer OK, a ne hvaliti dneva pred večerom.
Realna možnost je 1/8 finala proti Norvežankam, pa bo vsega konec.
Svetovno prvenstvo v rokometu ...
link
Francozinje drugič svetovne prvakinje, Slovenke 14.
20
17. december 2017 ob 20:13 Po dobrih dveh tednih so v Hamburgu okronali nove svetovne prvakinje v rokometu. Drugi naslov so osvojile Francozinje, ki so v razprodani dvorani premagale Norvežanke (23:21).
Več novic ...
Kazalo