Celjani se bodo poskušali maščevati Wisli, ki je v Zlatorogu zmagala z 28:25. Foto: www.alesfevzer.com
Celjani se bodo poskušali maščevati Wisli, ki je v Zlatorogu zmagala z 28:25. Foto: www.alesfevzer.com

V rokometnem zakulisju je slišati, da je Wisla že vknjižila zmago nad Celjem. S tem se nikakor ne strinjam, naredili bomo vse, da ji prekrižamo načrte.

Branko Tamše
Blaž Janc
Blaž Janc bo zaigral na desnem zunanjem položaju. Foto: www.alesfevzer.com

V okviru 11. kroga skupinskega dela evropske Lige prvakov bodo gostovali pri poljskem podprvaku Wisli iz Plocka, tekma pa se bo v soboto, 13. februarja, začela ob 16. uri.

Težek razpored do konca
Slovenski prvak ima pred zadnjimi štirimi tekmami prvega dela tekmovanja zelo slab izhodiščni položaj za morebitno uvrstitev v osmino finala. Po nepopolnem krogu za šestouvrščeno poljsko zasedbo iz Plocka, ki je na prvi medsebojni tekmi v tej sezoni v Zlatorogu zmagala z 28:25, zaostaja za pet točk, po sobotnem dvoboju ga nato 20. februarja čaka domača tekma z izjemno močnim Flensburgom-Handewittom, 27. februarja se bo v gosteh pomeril z Zagrebom, 5. marca pa bo gostil Bešiktaš iz Carigrada.

Premor preživeli v okrnjeni zasedbi
Za izbrance Branka Tamšeta, ki so lep del premora preživeli v okrnjeni zasedbi - zaradi reprezentančnih obveznosti so manjkali Luka Žvižej, Vid Poteko, Blaž Blagotinšek in Miha Zarabec, Žiga Mlakar je bil poldrugi mesec na bolniškem dopustu, Hrvat Šime Ivić je odšel v Nantes, Marko Dujmović bo zaradi poškodbe rame dlje časa odsoten, Brazilec Artur Patrianova ima status rekonvalescenta, Poteko si je na četrtkovem treningu zvil gleženj, a bo potoval v Plock - bo gostovanje na Poljskem velikega pomena.

Poraz zapira vrata za preboj v izločilne boje
V primeru poraza si bodo zaprli vrata za preboj v izločilne boje, saj bodo imeli pred zadnjimi tremi tekmami kar šest točk zaostanka za najbližjimi zasledovalci iz Zagreba, ki so že sredi tega tedna izgubili domačo tekmo s PSG-jem. A pot do zmage bo izjemno težka, v poljski ekipi je kopica izjemno kakovostnih igralcev, ob tem pa jih vodi španski selektor Manolo Cadenas, trener drugouvrščene izbrane vrste z nedavnega sklepnega turnirja stare celine na Poljskem.

"Naredili bomo vse, da Wisli prekrižamo načrte"
Tamše navzlic številnim kadrovskim težavam ne jamra, temveč z okrnjenim kadrom sestavlja strategijo za sobotni dvoboj na Poljskem. "V rokometnem zakulisju je slišati, da je Wisla že vknjižila zmago nad Celjem. S tem se nikakor ne strinjam, naredili bomo vse, da ji prekrižamo načrte. V Plocku so fantastični navijači, to sem občutil kot igralec in trener, svoje ljubljence bodrijo vseh 60 minut ter jih spodbujajo v dobrem in slabem. A tudi mi bomo imeli na sobotnem gostovanju podporo naših 50 najzvestejših privržencev, in prepričan sem, da nam bodo dali dodatno moč za težko tekmo na Poljskem," je dejal Tamše, ki je nadarjenega Blaža Janca iz desnega krila prestavil na mesto desnega zunanjega.

Ivića bo na desnem zunanjem zamenjal Janc
"Po odhodu Ivića v Francijo smo se odločili, da nastalo vrzel na tem položaju zapolni Janc, ki se za zdaj uspešno dopolnjuje z Žigo Mlakarjem. Žiga zaradi poškodbe in daljše odsotnosti še ni najbolje pripravljen. Prepričan sem, da bo Janc pravo odkritje na tem položaju v ligi prvakov, to je ne nazadnje dokazal že na tekmah v domačem prvenstvu in v vseh mlajših reprezentančnih selekcijah," je v zvezi s tem dejal Tamše.

Janc: Menim, da se s Poljaki lahko kosamo
"Desni zunanji položaj mi ni tuj, v mlajših kategorijah sem ogromno časa preživel na tem igralnem mestu in menim, da se z Mlakarjem dobro dopolnjujeva," je na današnji novinarski konferenci v klubskih prostorih uvodoma dejal Janc in dodal: "Menim, da se s Poljaki lahko kosamo, to je dokazala že prva medsebojna tekma, ko smo bili v drugem polčasu veliko boljši, a plačali davek za slavo igro v prvi polovici tekme. Na Poljsko odhajamo z željo, da prikažemo dobro predstavo, vsekakor se bomo bojevali do zadnje minute, in upam na našo zmago."

Skupina A, sobota ob 16.00:
WISLA PLOCK - CELJE PIVOVARNA LAŠKO
BEŠIKTAŠ - VESZPREM

Nedelja:
FLENSBURG - KIEL

Že odigrano:
ZAGREB - PSG 23:25 (10:15)

Lestvica: PSG 18, Flensburg 16, Veszprem 15, Kiel 11, Zagreb 9, Wisla 8, Celje PL 3, Bešiktaš 2.

V rokometnem zakulisju je slišati, da je Wisla že vknjižila zmago nad Celjem. S tem se nikakor ne strinjam, naredili bomo vse, da ji prekrižamo načrte.

Branko Tamše