Rokomet
Celjani bodo 23. naslov v samostojni Sloveniji lovili že od 1. kroga naprej. Foto: www.alesfevzer.com

Dodaj v

Celjani in Velenjčani v prihodnji sezoni od začetka v Ligi NLB

Prvi krog 8. septembra
4. junij 2018 ob 20:38
Ljubljana - MMC RTV SLO, STA

Združenje Lige NLB je na seji na sedežu Rokometne zveze Slovenije v Ljubljani odločilo, da se bo tekmovanje v sezoni 2018/19 začelo 8. septembra, od prvega kroga naprej pa bosta v njem sodelovala Celje Pivovarna Laško in Gorenje Velenje.

V prvem delu državnega prvenstva bo nastopalo dvanajst ekip. Celje Pivovarna Laško in Gorenje Velenje se domačim tekmecem torej ne bosta pridružila šele v končnici od 1. do 6. mesta, tako kot je bilo to v pretekli sezoni.

Ta predlog je potrdilo devet od skupno dvanajstih klubov v Ligi NLB (Riko Ribnica, Koper 2013, Krka, Maribor Branik, Jeruzalem Ormož, Trimo Trebnje, Dobova, Sviš Ivančna Gorica in Dol TKI Hrastnik), eden se je vzdržal (Urbanscape Loka), dva kluba pa sta bila proti temu predlogu (Celje Pivovarna Laško in Gorenje Velenje).

Tekmovalni del sezone v primerjavi s preteklo sezono ostaja nespremenjen. Najboljših šest ekip iz rednega dela se bo uvrstilo v končnico za prvaka, preostalih šest pa v skupino za obstanek. V obeh skupinah bo nato na sporedu dodatnih deset krogov, vse ekipe pa bodo v končnico prenesle točke, ki so jih osvojile v rednem delu državnega prvenstva.

Po odigrani končnici bosta iz prvoligaške druščine izpadli dve najslabši ekipi iz skupine za obstanek, mesto med elito pa si bosta nato v sezoni 2019/20 izborili dve najboljši ekipi iz 1. B SRL.

Žreb parov za sezono 2018/19 še ni natančno določen, Združenje lige NLB ga bo izpeljalo med 18. in 22. junijem, torej po koncu reprezentančnega ciklusa za nastop na svetovnem prvenstvu na Danskem in v Nemčiji. Slovenija se bo v kvalifikacijah pomerila z Madžarsko, prva tekma bo 9. junija v Kopru, povratna pa 13. junija v Veszpremu.

C. R.
Prijavi napako
Komentarji
janko luzar
# 04.06.2018 ob 22:38
Morda dobro za slovensko ligo, vendar porazno za evropske nastope. Ne vem, kako bodo Celjani in Velenjčani zmožni nastopati na treh frontah. Če rezultat v Ligi SEHA morda ni tako pomemben, pa si bomo s tem pljuvali v lastno skledo glede uspehov v Ligi Prvakov.

A ni dosti, da morajo že košarkarji igrati tekme na 2 dni. Očitno jih bodo morali sedaj še rokometaši. Skratka bedarija brez primere.
pelicango
# 06.06.2018 ob 05:40
Marko Obrstar: »Čudijo me argumenti Gorenja za igranje v Sehi, saj je klub v minuli sezoni zelo nazadoval in ga je nastop v tej ligi drago stal. Celjskemu klubu pa očitam, da v svojih vrstah kopiči mlade igralce iz drugih slovenskih klubov, ki ne dobijo prave minutaže in ne napredujejo, klub pa jih potem posoja po Sloveniji. Komu to koristi? Sčasoma se bo to klubu vrnilo kot bumerang. Seha bo morebiti preživela še dve sezoni, potem bo z njo konec. Celjani, raje se osredotočite na slovensko ligo, ki iz leta v leto raste. Ne bežite iz slovenskega rokometa, ampak postanite njegov paradni konj. Ne rinite nazaj na Balkan, ampak se usmerite v Slovenijo in Evropo.«

SEHA je kobajagi liga, ki nima prihodnosti. Brez klubov, kot so CZ, Partizan, Metaloplastika je že sedaj sama sebi namen, z odhodom Samsonenka pa je Vardar samo še lupina. Gazprom pa tudi ne bo več pumpal te lige, saj J tok ne bo šel po Z Balkanu ampak preko Turčije.

Na prelomu tisočletja smo mel ligo, ki je bla top 5 v EU. RTV ima idealno priložnost, da spet postane medijski sponzor, z rednimi tedenskimi prenosi, pa bodo prišli tudi sponzorji.
lojal
# 05.06.2018 ob 15:25
Morda pa je cilj preobremeniti Celje, ker ji na noben drug način ne morejo spraviti z vrha. Mislim pa, da bo Tamše to znal dozirati.
rok ometaš
# 05.06.2018 ob 11:33
Niso tu samo tekme, tu so še potovanja in izgubljeni treneingi , ki se poznajo v drugem delu sezone, ko tudi pride do največ poškodb, ni počitka in zadostneregeneracije . Nekateri res gledajo preveč osko in korist samo z ene strani , tukaj lahko kratko potegne tudi reprezentanca . Vmes je še evropsko pa praznične pavze in seveda slovenski pokal ki ga boljši klubi igrajo do konca tako da ni tu devet mesecev , ampak nekje sedem in pol klupske sezone DP, SEHA in LP.
opusdei
# 04.06.2018 ob 23:00
Prvih šest v dp plus gorenje in celje iz seha lige pol pa na izpadanje,vse ostalo je katastrofa.
rok ometaš
# 06.06.2018 ob 16:03
Pa ti veš kaj pišeš ?
pajadeja
# 06.06.2018 ob 15:58
Poznam in sodim te po neumnostih, ki jih kracaš tu gor. Nisem strokovnjak, ki bi vedel, da je drugorazredni igralec v Celje prišel iz Trbovelj, vem pa da vrhunski talent, kateremu Malus niti trobe ne more nosit, prihaja iz Hrpelj - Kozine oziroma po očetu iz Obale. Ocvirk in Žabič ne igrata v prvi celjski ekipi. Lahko, da je kdo od njiju igral kakšno minuto, ma ni vredno omembe. Mimogrede leta 2015 sta bila Malus in Suholežnik člana SG.
rok ometaš
# 06.06.2018 ob 15:30
Ne poznaš me in me ne sodi. Mogoče sem bil v več halah po evropi kot marsikdo tu gor , v takšni in drugačni vlogi .
Ja sem Celjan in sem ponosen na to . Tudi to mi je jasno da se rokomet ne igra samo v Celju, je pa res da nikjer tako kvaliteten(kar se tiče slo.) .
Pajadeja če si tak strokovnjak bi lahko vedel da je Matic Grošelj zrasel v Trbovlju in kot 17-18 letnik prišel v Celje. Nihče se ne krega človek tako kot ti in jas izraža svoje mnenje . Do sedaj nisem še nikogar žalil . Pajadeja verjetno tudi tebe zelo boli Celje . Celjani ki so v zadnjih treh letih prišli v prvo ekipo : Sugoležnik, Malus, Ocvirk , Žabić .
pelicango
# 06.06.2018 ob 15:25
Ribnica se je odpovedala Sehi.

@pajadeja
Kaj češ...Celani mislijo, da so izumli rokomet...in da smo vsi ostali analfabeti v zvezi z rokometom. A več igralcev za reprezentanco je dal škofjeloški, ribniški in ostali rajoni.
pajadeja
# 06.06.2018 ob 14:59
Ne vem, zakaj se Velenje sploh omenja v teh povezavah s SEHA ali pa Ligo prvakov. Kaj ni bila Ribnica 2.?
pajadeja
# 06.06.2018 ob 14:56
Pelicango, zastonj se kregaš s tem tipom. Ta, ne samo, da ve vse o rokometu, ta si ga je tako rekoč izmislil. Če pa ga boš vprašal kaj konkretnega (na primer, kateri domačin, rojen Celjan, iz lastne rokometne šole, je prišel v prvo ekipo v zadnjih treh letih - recimo, da je bil Grošelj zadnji - ) bo vse skupaj spravil na osebno raven in te bo začel žalit osebno.
pelicango
# 06.06.2018 ob 14:45
Za Cele in Veleje je bil denar, za ostale pa bolj tko tko. Pr Slovanu so bli vedno problemi z plačili, pa Izoli itd. Če ni blo kakšega sponzorja zadaj (Trimo, Prevent,Cimos), je blo vse bolj na pol-profesionalni ravni.

Da pa je Vojvodina prvak Srbije, ti pa je lahk kristalno jasno, v še kakšnem slabšem položaju je srbski rokomet.

Očitno si Celan, k hodiš na tekme.fajn..se pa rokomet ne igra sam v Celi, ampak še marsikje drugje...Tnko bi piskali, če ne bi bil zadi Haineken oz. PL oz. Aero.

Ko si boš pa ogledal kakšen F4 Bundeslige, pol se javi in komentiraj...Če sam v Zlatorog hodiš, pol itak nimaš primerjave.
rok ometaš
# 06.06.2018 ob 14:19
Ogledam si tekme v zlatorogu za razliko od tebe , ki gledaš tekma na youtubu. So pa Vojvodina in Dinamo močnejši od Slovana ,Šmartnega , Dola itd . Na prelomu tisočletja je bilo kar nekaj denarja več namenjenega športu, danes pa je ta procent bistvenio manjši .
pelicango
# 06.06.2018 ob 13:42
Ah, nehi no.

A na Vojvodini, Panćevu itd. jih je pa 1500 ? Mal si poglej seho na yutubu...prazne dvorane.
rok ometaš
# 06.06.2018 ob 13:08
Če bi bil g. Oberstar malo bolj seznanjen s stanjem v Celju , in bi bolje poznal igralce ne bi klamfal da Celje posoja kupljene igralce. Celjani posojajo svoj mladinski kader in ne kupljenih igralcev. Če pa že kakšnega kupljenega posodijo je to zaradi tega ker ni izpolnil pričakovanj, ki so jih v klubu imeli ob podpisu pogodbe. V Celju ni samo to da podpišeš pogodbo, potem si pa "frajer". Marsikateri igralec je to mislil, ampak ne v Celju se je treba neprestano dokazovat , ker je bazen talentov prevelik. Nekateri v Slo. rokometu pa itak gledajo kako bi največ potegnili v svoje blagajne . Je le razlika če je v Ribnici 100 ali pa 1500 gledalcev. V Celju pa 100 gledalcev spremlja domačo ligo ,(razen Velenja , Ribnice in mogoče Kopra), in so stroški večji kot pa kaj koristnega .
rok ometaš
# 05.06.2018 ob 08:23
NAPAKA !!! Samo sistem končnice je potrebno spremenit .Sicer pa Gorenje letos ne bo imelo LP, za Celje pa bo to dokaj naporno .
P!nk
# 04.06.2018 ob 21:52
Zakaj so Velenjčani pomembni? Saj je bila Ribnica druga.
Calvin
# 06.06.2018 ob 00:00
Popolnoma pravilna odločitev! Osnova vsega mora biti slovenska liga. SEHA? Stroški gostovanj plačani, več denarja? Okej, igrajte tam, če mislite da vam to koristi, ampak nikoli ne pozabite od kod prihajate! Če je Slovenija za vas „velikane“ premajhna se priključite pač v nemško, špansko ali francosko ligo, pa da vas vidimo!
dadic
# 05.06.2018 ob 11:03
Pa kaj toliko stokanja, da je preveč tekem ? Saj so profesionalci, v 9 mesecih na treh frontah odigrat 60 tekem cca pa ne bi smela biti težava. Nasprotno, ponuja se možnost rotiranja igralcev na več tekmah, ki so vsaj na papirju "lažje". S tem se dviguje kvaliteta igralnega kadra in širi izbor potencialnih reprezentačnih igralcev. Samo dobro za slovenski rokomet.
tomak100
# 04.06.2018 ob 22:04
Pravilno. Dobro za slovensko ligo.
pajadeja
# 05.06.2018 ob 14:23
Tako, lepo naj igrajo prvenstvo, če pa se hočejo ob tem še rekreirat pa naj izvolijo. S Skopjem, Pekingom ali Rio de Janeirom. Liga prvakov pa ne bo neki velik napor, ker jo bodo itak končali že okoli novega leta.
cesnjice
# 04.06.2018 ob 21:51
Edino pravilno:) zarad celjanov so dvorane bol polne. Igralci se mečejo na glave;) liga raste:)......edino logično
Belphegor
# 05.06.2018 ob 01:31
pravilno. tisto seha.bet365 ligo naj raje skenslajo.
Kazalo