Gašper Marguč je bil z devetimi goli prvi strelec tekme. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Gašper Marguč je bil z devetimi goli prvi strelec tekme. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Gorenje
Velenjčani so morali prvič v sezoni priznati premoč Celjanom. A "osam" precej bolje kaže v prvenstvu, kjer imajo pred pivovarji pet točk prednosti. Foto: Aleš Fevžer
Sviš prvič v finalu rokometnega pokala
Celjani bodo v nedeljo branili pokalni naslov

V polnem Golovcu so Velenjčani bolje začeli tekmo, tako da so v 10. minuti po dveh golih Roka Golčarja povedli s 6:3.

Celjani prvič povedli v 25. minuti
Gorenje je z odlično igro v obrambi držalo prednost vse do zadnje tretjine polčasa, ko so pivovarji ob prednosti dveh igralcev več najprej izenačili na 10:10, nato pa z golom Ivana Sliškovića v 25. minuti sploh prvič povedli (11:10). Vratar Matevž Skok je zaporedoma ubranil dve sedemmetrovki, na drugi strani pa je Gašper Marguč iz "mrtvega kota" v zadnji minuti povišal na 13:10.

"Ose" popustile v zadnji četrtini
Gorenje je v začetku drugega polčasa izenačilo na 13:13, a je nadaljevanje pripadlo domačim, ki so držali minimalno prednost. Pivovarji so v zadnji tretjini tekme po zadetkih Sebastiana Skubeta in Marguča prišli do 28:24 (55.), kar je klub naletu "os" v končnici zadostovalo za nedeljski finale.

Gašper Marguč: "Prvi polčas je bilo gol za gol, na koncu smo prevzeli pobudo. Tekma je bila po naših željah. V prvem polčasu ni bilo toliko zadetkov, 13:11 je soliden rezultat, ki bolj odgovarja nam. V drugem polčasu smo šli na polno. Bil je res pravi derbi. Dokazali smo jim, da jih lahko premagamo. V državnem prvenstvu jih že nekaj časa nismo. Sviš je presenečenje, malo jim je pomagal žreb. Čaka nas še 60 minut, jutri gremo po naslov."

Janez Gams: "Najprej iskrene čestitke Celjanom. Prikazali smo pravi derbi, ki si ga ti gledalci zaslužijo. Kot kaže, nam ta pokal res ni usojen. Vsak od nas ga odstopi, zato da osvojimo naslov. Upam, da nas bo poraz podžgal, da prednosti ne izpustimo iz rok. Dobro so se pripravili na nas, bila je borba, prava moška igra. Mislim, da bodo osvojili prvo mesto."

V finalu Celjane čaka Sviš Ivančna Gorica, ki je nekoliko presenetljivo ugnal Trimo Trebnje s 24:23.

POKAL SLOVENIJE (M)

ZAKLJUČNI TURNIR


CELJE P. L. - Gorenje
29:28 (13:11)

Celje Pivovarna Laško: Lesjak, Mlakar, Marguč 9 (2), Žuran, Razgor, Se. Skube 4, Poteko 1, Skok, Slišković 6, Zelenović 5, Žabić 1, Žvižej 3, Miklavčič, Mačkovšek.

Gorenje Velenje: Taletović, N. Cehte 2, Medved 1, Burić, K. Cehte 4, St. Skube 4, Golčar 3, Šoštaršič 1, Papež 3, Vrečar, Dobelšek, Gams 4, Nosan, Oštir, Dujmovič 3, Bečiri 1.

Sedemmetrovke: 2/4; 3/6
Izključitve: 4 min; 10 min



Trimo Trebnje - SVIŠ IVANČNA GORICA
23:24 (13:10)
Ratajec 8; Stopar 7, Sašek 6.

Nedelja ob 14.30:
Tekma za 3. mesto

Ob 17.30:
Finale (prenos na TV SLO 2/MMC)

Sviš prvič v finalu rokometnega pokala
Celjani bodo v nedeljo branili pokalni naslov