Celjska zasedba je v generalki za sobotno tekmo na domačem igrišču zanesljivo premagala Sevnico s 37:23, po dvanajstih krogih pa je s 100-odstotnim izkupičkom tudi vodilna v 1. NLB Leasing ligi. Foto: BoBo
Celjska zasedba je v generalki za sobotno tekmo na domačem igrišču zanesljivo premagala Sevnico s 37:23, po dvanajstih krogih pa je s 100-odstotnim izkupičkom tudi vodilna v 1. NLB Leasing ligi. Foto: BoBo

Na prvi medsebojni tekmi v dvorani Zlatorog so rokometaši iz Skopja slavil s 27:26. Celjani imajo po šestih krogih dve zmagi, na prav vseh tekmah pa so pustili dober vtis, a za napredovanje bi potrebovali tudi kakšen uspeh v gosteh.

Poškodbe slabijo obe strani
Celje Pivovarna Laško v Skopje potujejo nekoliko načeti, saj se je poškodovanemu Živanu Pešiću pridružil še Blaž Blagotinšek, ki pa bo verjetno vseeno nared za dvoboj v Makedoniji. Na drugi strani bodo domačini, kjer igra tudi nekdanji slovenski reprezentant Matjaž Brumen, nastopili brez Hrvata Blaženka Lackoviča, kar pa se jim ob številnih zvezdnikih ne bi smelo preveč poznati.

Igrati podobno kot proti Rhein-Neckarju
"Vardar je doma še močnejša ekipa. V novi dvorani imajo resnično bučno podporo, ki pa jim bo tokrat konkurenco delala tudi naša navijaška skupina, saj Florijani tja potujejo v velikem številu. Tudi ti bodo moji ekipi dali nekaj dodatne energije, vsekakor pa v Skopje potujemo z nekimi pozitivnimi občutki, potem ko je za nami uspešen teden. Zavedamo se kakovosti Vardarja, proti njemu bomo skušali igrati podobno kot proti Rhein-Neckarju Löwnu. Če bomo vse naredili tako, kot si želimo, potem lahko razmišljamo tudi o kakšni točki, vsekakor pa lahko zagotovim, da bomo na igrišču pokazali svoj maksimum,"
je pred gostovanjem v Makedoniji dejal celjski trener Branko Tamše.

"Boj do zadnjega diha"
Slovenski reprezentant Luka Žvižej je v preteklem krogu odlično predstavo prikazal v obrambi, njegova igra bo eden izmed ključnih elementov tudi na vročem parketu v Skopju. "Tudi na to tekmo gremo na zmago, pa čeprav smo prvo tekmo doma izgubili z minimalno razliko. Vemo, kam potujemo, zavedamo se moči tekmeca, ki pa ima tudi nekaj slabosti. Nanje se bomo poskušali v teh dneh kar najbolje pripraviti. Vardar je favorit v tem dvoboju, a moja ekipa bo vsekakor dala vse od sebe. Obljubimo lahko boj do zadnjega diha," je pred novo tekmo Lige prvakov dejal Žvižej.

7. KROG
Skupina C, sobota ob 19.00:
VARDAR - CELJE PL
VESZPREM - ČEHOVSKI MEDVEDI
MONTPELLIER - RHEIN NL

Lestvica: Veszprem 12, Vardar 7, Rhein Neckar in Montpellier 6, Celje P. L. 4, Čehovski Medvedi 1.