Žiga Mlakar je prvi strelec Lige prvakov s 36 goli. Foto: www.alesfevzer.com
Žiga Mlakar je prvi strelec Lige prvakov s 36 goli. Foto: www.alesfevzer.com

Odsotnim zaradi poškodb se je v vrstah Celjanov pridružil še reprezentant Žiga Mlakar, ki si je na začetku prve tekme med Slovenijo in Hrvaško zlomil dlančno kost leve roke, a tekmo odigral do konca in jo sklenil kot prvi strelec. Poškodba ga bo z igrišč oddaljila za najmanj od tri do štiri tedne, več bo znanega po dodatnih pregledih. Mlakar je trenutno prvi strelec Lige prvakov. Borut Mačkovšek ima natrgane vezi v komolcu, srbski organizator igre Luka Mitrović pa je zaradi poškodbe križnih vezi že končal sezono, zato Branka Tamšeta pred tekmo v Flensburgu čaka težka naloga, da sestavi ekipo, ki se bo zoperstavila eni najboljših nemških zasedb.

"Reprezentančni premor je terjal velik davek. Premor smo želeli v klubu nameniti za nekaj regeneracije igralcev, ki so ostali doma, in sanirati manjše poškodbe, kar nam je v neki meri tudi uspelo. Poškodba Žige Mlakarja je velik udarec za nas, ker smo dober teden prej ostali brez Luke Mitrovića, ki je bil danes že operiran. Tako rekoč nam manjka ena celotna zunanja linija, saj je tu še poškodba Mačkovška, kar pa je za našo ekipo, ki nima igralcev na pretek, vse prej kot preprosta zadeva," je za spletno stran Celjanov povedal Tamše.

Celjski trener se zaveda, da je Flensburg absolutni favorit, vseeno pa ne meče puške v koruzo, predvsem pa si želi, da bi se vse srečanje maksimalno borili: "Vemo, da je Flensburg ekipa, ki igra izjemno hiter in moderen rokomet, še posebej doma. Videli smo, da je v Flensburgu padel Pariz, da so ekipa, ki ima glavo in rep ter na vseh igralnih pozicijah po najmanj dva kakovostna igralca. V tem trenutku so tudi brez večjih težav s poškodbami. Gotovo imajo cilj to tekmo dobiti in naredili bodo vse, da se to zgodi. Mi bomo tako rekoč edini pravi trening opravili dan pred tekmo v Flensburgu, saj danes z nami še ni Daniela Dušebajeva, ki se šele vrača z reprezentančne akcije Španije."

SKUPINA B, 6. krog, sreda ob 18.30:
FLENSBURG - CELJE PL

Sobota:
VESZPREM - AALBORG
MEŠKOV BREST - KIEL

Nedelja:
PSG - KIELCE

Vrstni red: Veszprem 9, PSG 8, Flensburg 6, Meškov 5, Kielce 4, Celje in Kiel po 3, Aalborg 2.