Celjani so se na krilih Luke Živžeja in Dejana Perića uvrstili v polfinale Pokala pokalnih zmagovalcev. Foto: www.rk-celje.si
Celjani so se na krilih Luke Živžeja in Dejana Perića uvrstili v polfinale Pokala pokalnih zmagovalcev. Foto: www.rk-celje.si
Velenjčani so bili v Nemčiji blizu presenečenja. Foto: Urban Urbanc

Celjani so v Lizboni izgubili z 31:30, a njihovo napredovanje ni bilo resneje ogroženo. Prvo tekmo so dobili z 29:23.

Portugalci so začeli odločno in v 14. minuti povedli z 9:6, toda na polčas so z zadetkom prednosti odšli Celjani. Na sredini drugega polčasa si je Benfica spet priigrala dva gola prednosti, nekaj minut pozneje celo tri, a sta na koncu blestela Luka Žvižej (9 golov) in Dejan Perić (15 obramb). Žreb bo v torek, morebitni nasprotniki pa Flensburg, Gummersbach in Aragon.

Gorenje v igri za napredovanje do zadnjih minut
Velenjčani so se s favoriziranim Rheinom Neckarjem Löwnom vse do konca povratnega obračuna bojevali za napredovanje, vendar jim kljub veliki želji v Mannheimu ni uspelo nadomestiti dveh zadetkov minusa s prve tekme, pa čeprav so vmes že imeli želeno prednost. Končnico tekme so bolje odigrali gostitelji, zmagali s 30:29 in si tako zagotovili nastop v polfinalu.

Izbranci Branka Tamšeta so v prvem delu vodili s 15:12, a na odmor odnesli le zadetek prednosti. Dve minuti pred koncem so povedli z 29:28 in imeli napad za povišanje vodstva. Toda domači vratar Goran Stojanović je takrat ustavil posiljeni strel Marka Bezjaka, Andy Schmid je nato v 59. minuti izenačil, nekdanji član Gorenja Ivan Čupić pa v izdihljajih tekme postavil končni izid.

Maribor klonil po dveh tekmah v Tel Avivu
Rokometaši Maribora so na prvi tekmi Pokala Challenge v soboto v Tel Avivu premagali Maccabi z 29:28, na drugi tekmi dan pozneje pa izgubili z 29:31 in končali nastope v tem tekmovanju.

POKAL POKALNIH ZMAGOVALCEV (M)
ČETRTFINALE, povratna tekma

Benfica - CELJE PIVOVARNA LAŠKO 23:29
31:30 (15:16)
Žvižej 9, Toskić in Metličić po 6.

POKAL EHF (M)
ČETRTFINALE, povratna tekma


RHEIN-NECKAR LÖWEN - Gorenje Velenje
30:29 (14:15) 27:25
Dolenec 7, Bezjak 6, Melić 5.

POKAL CHALLENGE (M)
ČETRTFINALE, povratna tekma

MACCABI TEL AVIV
- Maribor
31:29 (14:10)

Prva tekma:
MARIBOR
- MACCABI TEL AVIV
29:28
Kleč 8, Šoštarič 6, Mirković 5.

Obe tekmi sta bili v Tel Avivu.

V odebeljenem tisku je izid prvih tekem.