Trener pivovarjev Vladan Matić pričakuje zanesljivo napredovanje. Foto: MMC RTV SLO/Jure Makovec
Trener pivovarjev Vladan Matić pričakuje zanesljivo napredovanje. Foto: MMC RTV SLO/Jure Makovec
Gašper Marguč
Gašper Marguč in soigralci ne bi smeli imeti prevelikih težav z Estonci. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Igralci iz mesta ob Savinji so v obračunu z Estonci, ki so v domačem prvenstvu na prvem, v baltskem pa na tretjem mestu, absolutni favoriti, čeravno radi priznajo, da o njih nimajo veliko informacij. Kehra nima veliko uspehov na mednarodnem prizorišču. V minuli sezoni je prav tako igrala v Pokalu pokalnih zmagovalcev, kjer jih je v 3. krogu izločil danski FIF Köbenhavn.

Brez filozofiranja: Preboj v naslednji krog
"Pred bližnjima tekmama v Pokalu pokalnih zmagovalcev ne bom veliko filozofiral, pričakujem preboj v naslednji krog. O Kehri ne vem veliko, glede na ugled in veljavo obeh klubov na mednarodnem prizorišču smo zanesljivo v prednosti, ob tem bomo obe tekmi igrali v dvorani Zlatorog. Verjamem, da jih bomo na prvi tekmi, po dobrih petnajstih minutah, bolje spoznali. Trudili se bomo, da jim vsilimo naš slog igre ter si prek dobre obrambe in hitrih nasprotnih protinapadov priigrali odločilno prednost. Če nam bo v tem elementu rokometne igre steklo, potem sploh ni pomembno, kdo je naš tekmec," pravi trener pivovarjev Vladan Matić.

Brez Prieta, Potočnika in Zelenovića
V celjskem taboru imajo nekaj preglavic s poškodbami, zanesljivo bodo manjkali španski krožni napadalec Juan Carlos Prieto, Gregor Potočnik in Nemanja Zelenović. V vratih bo izkušeni Dejan Perić, ki je pred tekmo dejal: "Včasih je že želja po zmagi, še posebej to velja pri tekmecih, ki jih ne poznaš, dovolj velika motivacija. Najbolj pomembno je, da se vsak igralec osebno pripravi za takšne dvoboje, čeravno sem prepričan, da je kakovost na naši strani."

Igrače za vstopnice
Celjani bodo na obeh tekmah zbirali igrače za otroke. Gledalci bodo lahko vstopnice za obe tekmi dobili tako, da bodo prinesli novo ali rabljeno igračo, v zameno pa prejeli vstopnico. Menjava bo potekala v Hiši vstopnic v City centru Celje, in sicer 1. decembra med 17. in 18. uro, ter na dan tekme v soboto in nedeljo v avli dvorane Zlatorog. Pridobljene igrače bodo Celjani podarili celjski bolnišnici, vrtcem in šolam.

POKAL POKALNIH ZMAGOVALCEV (M)
3. KROG, prva tekma

Sobota ob 19.00:
CELJE PIVOVARNA LAŠKO - KEHRA (EST)
Povratna tekma bo v nedeljo ob 17.00.

POKAL EHF (M)
3. KROG, povratna tekma

Sobota ob 20.00:
VALLADOLID - GORENJE VELENJE 23:33


POKAL CHALLENGE (M)
3. KROG, povratna tekma

Nedelja ob 18.00:
RADNIĆKI (SRB) - MARIBOR 22:26

V odebeljenem tisku je izid prvih tekem.