Za Celjane je ritem igranja naporen, toda ni dvoma, da ne bi v nedeljo našli dovolj moči in motiva za dvoboj proti uglednemu Gummersbachu. Foto: www.rk-celje.si
Za Celjane je ritem igranja naporen, toda ni dvoma, da ne bi v nedeljo našli dovolj moči in motiva za dvoboj proti uglednemu Gummersbachu. Foto: www.rk-celje.si

Prva tekma bo v Zlatorogu, povratna (28. aprila) pa v Nemčiji. Generalka je bila neuspešna, saj je blede Celjane v sredo zanesljivo premagalo Gorenje (25:33), tako da so izbranci Vladana Matića po drugem zaporednem porazu pod velik vprašaj postavili drugo mesto v državnem prvenstvu, ki v prihodnji sezoni prinaša nastop v Ligi prvakov.

Številne lovorike v vitrini Gummersbacha
Gummersbach, ki je bil v zadnjih dveh sezonah zmagovalec Pokala pokalnih zmagovalcev, je najuspešnejše nemško moštvo: so tudi petkratni evropski prvaki (oziroma zmagovalci Pokala državnih prvakov) in 12-kratni nemški državni ter petkratni nemški pokalni zmagovalci. Ekipa je sestavljena iz nemških, hrvaških, francoskih, madžarskih, srbskih in makedonskih rokometašev, zanj pa igra tudi nekdanji reprezentančni in celjski vratar Aljoša Rezar. V tem klubu je viden pečat pustil tudi nekdanji celjski strateg Sead Hasanefendić, ki je moral sredi sezone oditi.

Marguč vlogo favoritov prepušča Nemcem
"Po dveh zaporednih porazih na domačem prizorišču smo v dokaj težkem položaju. Na tej zahtevni tekmi moramo dvigniti raven naše igre in prikazati veliko boljšo predstavo. Gummersbach je po začetni rezultatski krizi v vzponu, na zadnjih tekmah je igral zelo dobro. V bližnjem medsebojnem dvoboju bi mu pripisal vlogo favorita, kljub temu pa bomo storili vse, da ga premagamo v Zlatorogu," je povedal Gašper Marguč.

V Celju Gummersbach obakrat poražen
Celjani so doslej odigrali štiri obračune s tekmeci iz Gummersbacha. V sezoni 2006/07 so na gostovanju izgubili z 31:34, doma pa zmagali 31:29. Sezono pozneje sta si ekipi znova stali nasproti, za odtenek pa je bil uspešnejši Gummersbach, ki je doma zmagal z 32:28, v Celju pa izgubil s 27:28. Takrat je za ta klub igral tudi zdajšnji direktor Celja Roman Pungartnik. Pred začetkom letošnje sezone sta se ekipi pomerili na turnirju v Nemčiji, Gummersbach pa je visoko slavil s 33:16.

Pravico na nedeljskem slovensko-nemškem dvoboju bo delil norveški sodniški par Andre Hansen/Oistein Pettersen, delegat bo Španec Vicente Breto Leon.

Pokal pokalnih zmagovalcev
Prvi tekmi, nedelja ob 19.00:

CELJE PIVOVARNA LAŠKO - GUMMERSBACH
Povratna tekma bo 28. aprila ob 19.00.

Nedelja ob 15.00:
FLENSBURG - ARAGON
Povratna tekma bo 28. aprila.