Edi Kokšarov je bil del ekipe, ki je leta 2004 osvojila Ligo prvakov, potem ko je v finalu premagala Flensburg. Foto: RTV SLO
Edi Kokšarov je bil del ekipe, ki je leta 2004 osvojila Ligo prvakov, potem ko je v finalu premagala Flensburg. Foto: RTV SLO
Vojko Lazar
Vojko Lazar je zadovoljen, da bo Bonifika spet polna. Foto: RTV SLO
Ljubomir Vranješ
Ljubomir Vranješ je s svojo hitrostjo neugoden za nasprotnikovo obrambo. Foto: EPA
Celjani bolj zadovoljni

"Glede na to, da smo štartali z 2. pozicije, je žreb ugoden. Vsekakor boljši, kot če bi dobili Špance," je razplet za MMC komentiral trener pivovarjev Kasim Kamenica. Flensburg je nasprotnik po meri. Celjani ga imajo v dobrem spominu, saj so ga leta 2004 premagali v finalu Lige prvakov.

Nemški klub z danskim pridihom
Udarno moč Nemcev poleg "danske kolonije" Larsa Christiansena, Michaela Knudsena, Joachima Boldsena, Andersa Eggerta in Sörena Strygerja predstavljata še hrvaški in poljski bombarder Blaženko Lacković in Marcin Lijewski. Na črti je nevaren Norvežan Johnny Jensen, pred letošnjo sezono pa je ta severnonemški klub okrepil tudi "mali-veliki" Šved Ljubomir Vranješ. Flensburg je v predtekmovanju izgubil le tekmo s Čehovskimi medvedi, ki pa ni odločala o ničemer.

Lazar: Na vsaki strani je 7 igralcev
Primorci se bodo udarili z vodilno ekipo španskega prvenstva Portlandom, ki ga je letos okrepil Renato Vugrinec. "Čeprav posebnih želja nismo imeli, bi lahko dobili lažjega nasprotnika. Portland je nedvomno favorit, vrhunska ekipa z Vugrincem, Ivanom Balićem, Demetriom Lozanom in drugimi zvezdniki, tako da bi bilo vse razen dveh gladkih zmag Špancev veliko presenečenje. Toda vlogo favoritov bodo morali pokazati tudi na igrišču, kjer je na vsaki strani po 7 igralcev," je za MMC dejal prvi mož stroke Hrpeljcev Vojko Lazar.

Pari osmine finala:
CELJE PIVOVARNA LAŠKO - FLENSBURG
Celjani bodo povratno tekmo odigrali v petek, 8. decembra.
GOLD CLUB - PORTLAND SAN ANTONIO
MONTPELLIER - BARCELONA
VESZPREM - KOLDING
GUDME - CIUDAD REAL
PICK SZEGED - VALLADOLID
CHAMBERY - KIEL
ČEHOVSKI MEDVEDI - GUMMERSBACH

Prve tekme bodo 2. ali 3. decembra, povratne pa teden dni kasneje.

Pokal EHF, osmina finala
TRIMO TREBNJE - PARIS SG

Celjani bolj zadovoljni