Zlatorog je videl še eno čarobno predstavo Celjanov. Foto: RTV SLO/A. P.
Zlatorog je videl še eno čarobno predstavo Celjanov. Foto: RTV SLO/A. P.
Zadnji trenutki tekme proti Nemcem
Dragan Gajič za MMC
David Špiler za MMC
Aljoša Rezar za MMC

Športni navdušenci so po 4. krogu Lige prvakov nejeverno zmajevali z glavo. Slovenski športni ponos je izgubil na gostovanju v Islandiji proti moštvu, ki ga večinoma sestavljajo polamaterji. Celjani so padli na tretje mesto za Gummersbachom in Veszpremom.

Oblaki ob Savinji še nikoli niso tako prekrili sonca - navijači so bili navajeni športnih spektaklov, številnih polfinal v Ligi prvakov, zdaj pa je bila pod vprašajem celo uvrstitev med 16 najboljših ekip na Stari celini. Vodstvo kluba je bilo prisiljeno presekati gordijski vozel. Menjava trenerja je v večini primerov prva poteza uprave in podobno se je zgodilo v Celju - Kasim Kamenica se je moral umakniti, odgovornost pa je prevzel športni direktor Slavko Ivezič.

Vrhunska moštva zmagujejo pod pritiskom
Celjani so se znašli pod hudim pritiskom, a so ga v maniri največjih moštev tudi premagali. Tako Madžari kot Nemci so padli po enakem receptu. Pivovarji so po ne preveč prepričljivem prvem polčasu na začetku nadaljevanja vzpostavili ravnotežje, nato pa v seriji norih petih minut ob bučni podpori občinstva zlomili nasprotnika.

Sezona je rešena
Evropska sezona je tako rešena, saj so si Celjani z uvrstitvijo v drugi del tekmovanja zagotovili vsaj še tri domače tekme, kjer bo Zlatorog gotovo nabit do zadnjega kotička. Vseeno pa si ne gre zatiskati oči, saj slovenskega prvaka tare kar nekaj težav. Za največjo gotovo velja slabša organizacija igre na postavljeno obrambo. Večino sezone je to vlogo dobro opravljal David Špiler, ki pa na vsaki tekmi ne more odigrati 60 minut.

Kos in Terzić odigrala tekmo sezone
Igralci, ki so pred začetkom sezone okrepili rumeno-zelene se niso izkazale za preveč uspešen nakup. V oči bodejo predvsem slabše predstave (od pričakovanj) Igorja Kosa in Mirsada Terzića.

Tekma proti Gummersbachu, ki je bistveno odločala o razpletu sezone, pa je le pokazala, da imata omenjena igralca v sebi šampionske kvalitete. V drugem polčasu sta zabila po štiri zadetke in prav gotovo prikazala najboljšo igro v celjskem dresu. V ključnem trenutku se nista zlomila.

Ekipa je vendarle močna
Če omenjenim dodamo še zimzelenega kapetana Edvarda Kokšarova, sijajen vratarski par Gorazd Škof - Aljoša Rezar (kjer kot po pravilu steče vsaj enemu), steber v obrambi Miladina Kozlino, hitro krilo Dragana Gajiča ter gibljivega krožnega napadalca Renata Sulića (ki bi moral popraviti realizacijo odprtih strelov na črti) so Celjani ekipa, ki v drugem delu tekmovanja lahko še presenetijo marsikoga.

Žreb že v torek, nadaljevanje februarja
Tekmovanje v Ligi prvakov se bo nadaljevalo februarja po evropskem prvenstvu na Norveškem. Nasprotniki Celjanov pa bodo znani že v torek po žrebu na Dunaju. Vsekakor je jasno, da bodo v Zlatorog prišle tri izjemno kakovostne ekipe.

Zakaj pa ne?
Dragan Gajič je v izjavi za MMC potrdil, da bodo slovenski prvaki ne glede na nasprotnike štartali na prvo mesto, ki edino vodi v polfinale. Pristop je pravi, saj le pogum in ambicije (ob potrebni kvaliteti in seveda sreči) lahko odpirajo vrata ... morda celo v polfinale. Ne pozabimo, da so Celjani pred leti ob koncu leta v osmini finala komajda prebrodili oviro v podobi Ademarja Leona, nato pa končali na evropskem tronu. Ponovitev scenarija se zdi skoraj nemogoča, a številni navijači so evforični po skalpu pred Zlatorogom sanjali: "Zakaj pa ne?"

Anja Pavlič, Slavko Jerič in Tomaž Okorn

Zadnji trenutki tekme proti Nemcem
Dragan Gajič za MMC
David Špiler za MMC
Aljoša Rezar za MMC