Selektor Boris Denič daje navodila Deanu Bombaču. Foto: www.alesfevzer.com
Selektor Boris Denič daje navodila Deanu Bombaču. Foto: www.alesfevzer.com
Jure Dolenec
Jure Dolenec pravi, da bi poleg hitrosti slovenske prednosti lahko bile taktična podkovanost in izpolnjevanje dogovorjenega. Foto: www.alesfevzer.com
Rokometaši dvakrat zanesljivo zmagali v Celju
Nova visoka zmaga slovenskih rokometašev

Slovenija je tako v dveh dneh po Egiptu (34:20) visoko ugnala še drugo udeleženko svetovnega prvenstva. Resda ne gre za moštvi, ki spadata v svetovni vrh, a vendarle sta to reprezentanci, ki se konstantno uvrščata na največja tekmovanja in na njih igrata tudi v izločilnih bojih.

Ni lahko zmagati za deset golov
"Pričakoval sem tekmi, kjer bomo morali dati več, kjer se bomo morali bolj boriti za zmago, a izpadlo je drugače. Res je, da so v narekovaju prijateljske tekme, a danes nobenega ne moreš premagati zlahka, sploh pa ne za deset golov. Igrali smo proti ekipama, ki igrata specifično obrambo (3:3, op. p.), zato smo morali biti bolj strpni. Res je, da smo imeli nekaj problemov z realizacijo, a naša obramba in vratarji so vse pokrili, tako da so razlike občutne,"
je razmišljal Denič.

Igralec mora za veliko tekmovanje dozoreti
Slovenski selektor na voljo ni imel vseh najboljših. Pet igralcev, ki so sicer na pripravah, je zaradi napornih klubskih sezon spočil, medtem ko se na prihod reprezentantov iz nemške lige še čaka. Kljub temu se to na igrišču ni poznalo, saj so mlajši dobro opravili svojo nalogo. "Vidi se, da ima reprezentanca širino. Je pa tako, da gredo na velika tekmovanja igralci, ki so zelo izkušeni in od katerih pričakuješ, da bodo naredili rezultat. Za velika tekmovanja mora igralec dozoreti. Rad imam mlade rokometaše, dajem jim priložnost, kličem jih, a ogrodje reprezentance je vsem poznano. Jaz sem zelo 'težek', kar se tiče eksperimentov, sploh na velikih tekmovanjih, kjer imamo določene cilje. In ti cilji niso mali," je poudaril Denič, ki za zdaj lahko potrka ob les, saj gre vse po načrtu: njegovi varovanci so dobili obe pripravljalni tekmi, hkrati pa so izognili poškodbam.

Špiler: Vsi za enega, eden za vse
David Špiler meni, da sta tekmi dosegli svoj namen: "Dobrodošli sta v vsakem primeru; da vidimo, kje smo, kje so naše napake. Najbolj srečni smo, da smo zdravi. Mi vemo, da lahko vsakega premagamo, a lahko tudi z vsakim izgubimo, ker vemo, da nimamo kvalitete, da bi se drugi kar predali, ko bi mi stopili na igrišče. Mi moramo igrati vsi za enega in eden za vse. To je staro reklo, ki pa za nas še kako velja. Tako se moramo obnašati, ko smo na parketu in ko nismo. Smo super ekipa, super se razumemo med seboj in to moramo pokazati tudi na igrišču."

Dolenec: Takšne širine Slovenija še ni imela
Tudi Jure Dolenec vidi zmagi nad Egiptom in Alžirijo kot dober uvod v nadaljevanje priprav, ki sicer potekajo v dobrem vzdušju. To se od priprav do priprav ne spreminja. "Mogoče je bilo lani malo slabše, ker nismo igrali na evropskem prvenstvu, ampak v tem trenutku je vse tako, kot mora biti. Fantje smo veseli, da smo skupaj, da razbijemo to klubsko monotonost, da pridemo še malo domov, da se vidimo s prijatelji. Priprave potekajo po načrtu, dali bomo vse od sebe, da bomo 16. januarja optimalno pripravljeni. Mislim, da take širine slovenska reprezentanca še ni imela. Igramo brez petih, šestih igralcev, ki jih vsi vidijo v Katarju, pa brez težav premagujemo reprezentance, ki imajo neko kakovost," je ocenil Dolenec.

Dva dni novoletnega oddiha
Slovenci bodo do vključno torka še vadili v Zrečah, nato pa bodo dobili dva dni "novoletnega" oddiha. Ponovno se bodo zbrali 2. januarja, prvič v polni postavi, torej tudi z "legionarji" iz Nemčije.

Rokometaši dvakrat zanesljivo zmagali v Celju
Nova visoka zmaga slovenskih rokometašev