Boris Denić bo ob slovenski reprezentanci vodil še Mariborčane. Foto: www.alesfevzer.com
Boris Denić bo ob slovenski reprezentanci vodil še Mariborčane. Foto: www.alesfevzer.com

Denić je zamenjal Marka Šibilo, ki se je pred kratkim po štirih letih in pol sporazumno razšel z mariborsko ekipo. Denić, ki je letos ostal brez klubskih obveznosti, je imel v zadnjih dneh na mizi dve ponudbi. Ker je francoski prvoligaš Chambery izbral nekdanjega stratega Gorenja in Zagreba, zdaj pa makedonskega selektorja, Hrvata Ivico Obrvana, ki je nadomestil Maria Cavallija, se je Denić, ki je bil prav tako kandidat za ta položaj, odločil, da bo prevzel mariborsko zasedbo.

"Vesel in ponosen sem, da si je Maribor želel mene, upam, da bom zaupanje maksimalno upravičil. Veselim se dela, predvsem vsakdanjega, ki mi je po slabi izkušnji, kjer so klub preprosto zaklenili, zadnje čase manjkal. Trener ne sme imeti daljših odmorov, ampak mora ostajati v formi. Ekipo Maribora poznam. Fantje so mladi, tako rekoč vsi so nekdanji reprezentanti v mlajših kategorijah, kar pomeni, da imajo potencial, in to me veseli. Lahko bom z njimi kakovostno delal, seveda pa bom potreboval nekaj časa, da bo ekipa igrala, kot si želim," je ob novem izzivu v karieri povedal Denić.

Denić je nazadnje na klubskem prizorišču deloval v Belorusiji kot glavni trener Dinama iz Minska, ki pa ga je zapustil, ko je klub spomladi zašel v finančne težave.