Roman Pungartnik je strokovni sodelavec TV Slovenija. Foto: MMC RTV SLO
Roman Pungartnik je strokovni sodelavec TV Slovenija. Foto: MMC RTV SLO
Rapotec kapetansko vlogo zamenjal za trenerski stol


Zaostala tekma prvega kroga državnega prvenstva se bo začela ob 20.15 z neposrednim prenosom na TV SLO 2 in MMC-ju. Studijski del se bo začel ob 20. uri.
Pred tekmo smo se pogovarjali s strokovnim komentatorjem TV Slovenija Romanom Pungartnikom, ki je primerjal "dežurna gasilca", trenerja Celja Tomaža Ocvirka in trenerja Kopra Uroša Rapotca. "Oba trenerja sta na neki način neznanka, posebnost je to, da sta oba domačina – Tomaž Ocvirk je Celjan in Uroš Rapotec Koprčan. Vsi prej so bili od drugod oziroma so bili tujci, tako da je to nekaj povsem novega," pravi Pungartnik.

Tekmo bosta komentirala Ivo Milovanović in Roman Pungartnik. V studiu pa bo Bojana Knez gostila nekdanjega igralca Celja in Kopra, Dušana Podpečana.


Kaj bi lahko povedali o obeh trenerjih?

Tako kot igralci morajo tudi trenerji imeti kilometrino. Koprsko ekipo je prevzel donedavni kapetan Uroš Rapotec, ki je zaradi poškodbe kolena moral končati igralsko kariero. Bil je igralec, ki ga pozna ves Koper. Je otrok koprskega rokometa, ki diha s klubom že iz časa Cimosa. Tako da igralsko kilometrino ima. Je mlad in zagnan in se bo skušal dokazati. Medtem ko je njegov nasprotnik Tomaž Ocvirk stopil v velike čevlje. Do zdaj je bil kondicijski trener, ki pa pri igralcih niso ravno najbolj priljubljeni.

Tomaž Ocvirk je bil do nedavnega v ekipi skupaj z Brankom Tamšetom. Kaj lahko Tomaž spremeni v ekipi?
Stanja in načina igre v ekipi prav veliko ne more spremeniti, je bil pa pogosto prisoten na treningih, ki jih je vodil takratni trener Branko Tamše. Za igralce je bila zamenjava trenerja vsekakor šokterapija, iz ekipe bo moral iztisniti maksimalno. Celjani so se v ponedeljek vrnili s težkega gostovanja Lige prvakov pri Nantesu v Franciji, ostali so brez počitka. A to ne bi smelo vplivati na igro, igralci so profesionalci in so vajeni takšnega ritma. Je pa res, da ekipa deluje neusklajeno. Pestijo jo tudi poškodbe. Ostala je brez Matica Grošlja, ki je zaradi strganih križnih vezi že končal letošnjo sezono.

Kakšna je vaša napoved za tekmo?
Celje v Kopru čaka težko gostovanje. Koprčani so ranjeni, na začetku prvenstva ne blestijo. Trener Uroš Rapotec bo skušal mlado ekipo zmotivirati, da pride do svoje druge zmage kot trener in druge zmage Kopra v tej sezoni. Pred Tomažem Ocvirkom je težka naloga, saj si ne sme privoščiti poraza. Celje in Koper sta velika tekmeca, a vseeno so Celjani favoriti, zato več možnosti pripisujem njim.


Težave s poškodbami
Celjani so v 5. krogu Lige prvakov nastopili močno oslabljeni. Gal Marguč bo moral na operacijo kosti v dlani, poškodovano koleno pa imajo Domen Makuc, Josip Šarac in Matic Grošelj. Zadnji ima strgane križne vezi v kolenu, zanj je sezona že končana. Sta pa priložnost dobila mladinca: 18-letni Matic Košec in 17-letni Tadej Kljun, ki sta debitirala v nedeljo. Na drugi strani imajo Koprčani poškodovana Nejca Poklarja in Aleksa Vlaha, ki so mu pred dnevi operirali koleno.

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so po petih tekmah s štirimi zmagami in porazom v Ribnici na drugem mestu prvenstvene lestvice. Koprčani pa so po petih tekmah z remijem, tremi porazi in eno zmago, ki so jo dosegli v zadnjem kolu proti Dolu pri Hrastniku, pri dnu.

DRŽAVNO PRVENSTVO (M)
1. NLB LIGA, preložena tekma 1. kroga

Sreda ob 20.00:
KOPER 2013 - CELJE PIVOVARNA LAŠKO
(prenos na TV SLO 2 in MMC-ju)

Lestvica:                           
RIKO RIBNICA            6  5 1 0  11
CELJE PIVOVARNA LAŠKO   5  4 0 1   8
GORENJE VELENJE         6  4 0 2   8
TRIMO TREBNJE           6  3 1 2   7
KRKA                    6  3 1 2   7
JERUZALEM ORMOŽ         6  3 0 3   6
URBANSCAPE LOKA         6  3 0 3   6
MARIBOR BRANIK          6  3 0 3   6
DOBOVA                  6  2 0 4   4
KOPER 2013              5  1 1 3   3
DOL TKI HRASTNIK        6  1 0 5   2
SVIŠ IVANČNA GORICA     6  1 0 5   2
Rapotec kapetansko vlogo zamenjal za trenerski stol