Boris Denič reprezentante pripravlja v idiličnem okolju zreškega Pohorja. Foto: MMC RTV SLO/Aleš Vozel
Boris Denič reprezentante pripravlja v idiličnem okolju zreškega Pohorja. Foto: MMC RTV SLO/Aleš Vozel
Jure Dolenec
23-letni Jure Dolenec je prva izbira selektorja Borisa Deniča na položaju desnega zunanjega. Foto: MMC RTV SLO/Aleš Vozel
Na treningih rokometašev vse večja borbenost

Denič je o slovenski igri ob preteklem koncu tedna na Danskem, kjer so njegovi varovanci remizirali z Danci, izgubili pa z Islandijo in s Poljsko, povedal, da ni videl nič spektakularno novega. "Napravili smo malo preveč tehničnih napak pri streljanju na gol. Poleg tega si ne smemo privoščiti, da bi v zunanji liniji izgubljali žoge, saj takoj sledi protinapad. Gre za padec koncentracije, kar pa lahko še popravimo," je slabosti strnil Denič.

Tekaška pripravljenost vliva upanje
Kaj pa "plusi", na katerih je mogoče graditi optimizem pred napornim urnikom v Srbiji? "Dobro smo odigrali obrambo 6-0, ki je nismo trenirali. Tekaško smo se odlično izkazali, saj nas nobena reprezentanca ni pretekla," je pojasnil Denič. Nato pa se že tudi uzrl naprej? "Zelo pomembno bo, kako se odzovemo bodisi na zmago bodisi na poraz. Skratka, želim, da tekme hitro 'predelamo' in gremo naprej," je še dodal Denič ter zatrdil, da bodo v treh preostalih dneh poskušali popraviti še določene pomanjkljivosti.

Jure Dolenec, ki je ob poškodbi Jureta Natka čez noč postal nosilec igre, meni, da se zaradi tega ne sme iskati izgovorov: "Seveda bi bilo tudi zame bolje, če bi bil Natek z nami, a prepričan sem, da imamo še vedno dovolj kakovosti."

Reprezentanca bo v Srbijo odpotovala v soboto zjutraj. Prva tekma z Norveško jo v Vršcu čaka v ponedeljek, 16. januarja, ob 18.15.

Na treningih rokometašev vse večja borbenost