Slovenski rokometaši na sobotnem popoldanskem treningu v Spens Areni. Foto: MMC RTV SLO/Aleš Vozel
Slovenski rokometaši na sobotnem popoldanskem treningu v Spens Areni. Foto: MMC RTV SLO/Aleš Vozel
Boris Denič in Bojan Čotar
Trening je potekal pod budnim očesom vodstvenega dvojca Boris Denič-Bojan Čotar. Foto: MMC RTV SLO/Aleš Vozel
Miha Žvižej
Miha Žvižej: "Čaka nas še ena tekma na nož." Foto: MMC RTV SLO/Aleš Vozel
Slovenci v Novem Sadu pripravljeni na boj s Francozi

Denič je po namestitvi v hotelu Park s svojimi varovanci opravil poznopopoldanski trening. Po njem je pred novinarje stopil vidno zadovoljen: "Fantom bi še enkrat čestital za petek. Oddelali so to, kar smo se dogovorili, z ogromno volje in teka. A ne želim nobene evforije. Gremo korak za korakom, naslednji nasprotnik je Francija. Upam, da bo dovolj, kar smo danes naredili. Upam, da bomo ohranili pozitivno razmišljanje. Kljub močnemu nasprotniku gremo na zmago."


Bili so favoriti, zdaj jih očitno ne bo v polfinalu
Francija je v Novi Sad prišla z dvema porazoma in brez točk. Ga je to presenetilo? "Zagotovo me je presenetilo, saj so bili favoriti, zdaj pa očitno ne morejo priti niti v polfinale." Nato pa je Denič nadaljeval z analizo Francozov: "Njihova obramba je 5-1, zaradi njihove ekstremne fizične moči jo igrajo na "človeka", kar bo težko prebijati. Malo težje bo šlo, a bomo vztrajali," je sklenil Denič, ki vseh adutov za nedeljsko tekmo ni želel razkriti.

Miha Žvižej: Ni časa za šparanje
Tudi Miha Žvižej ne more obljubiti nič drugega kot borbo na nož: "Kot sem že povedal, nekega posebnega recepta nimamo. Niti ni dovolj časa za kakšno posebno pripravo na Francoze. Odigrali bomo eno borbeno tekmo in videli bomo, kaj nam bo to prineslo. Tudi jaz sem presenečen nad dvema porazoma Francozov, a so kljub temu še vedno 'klasa'. Kakor koli, zdaj ni več časa za kalkulacije, ni šparanja, vsako tekmo gremo na nož, nimamo kaj izgubiti." Mlajši izmed bratov Žvižej je dodal, da jim je zmaga nad Islandijo dala krila: "Počutimo se krasno. Ko je pozitiven rezultat, te vse manj boli, vse je lažje."

Francozi padli le leta 2004
Slovenija in Francija sta se do zdaj na uradnih tekmah pomerili enajstkrat. Slovenci so zmagali le leta 2004 na domačem evropskem prvenstvu, ko je bilo 27:22. Dve tekmi sta se končali z remijem, preostalih osem pa je pripadlo galskim petelinom. Nazadnje sta se reprezentanci udarili na evropskem prvenstvu leta 2010 v Avstriji, ko je Francija v drugem delu zmagala s 37:28.

1. KROG
Nedelja ob 16.10:
MADŽARSKA - ISLANDIJA
Ob 18.10:
SLOVENIJA - FRANCIJA (prenos tekme na TVS 2 in na MMC-ju)
Ob 20.10:
ŠPANIJA - HRVAŠKA
2. KROG
Torek ob 16.10:
ŠPANIJA - ISLANDIJA
Ob 18.10:
FRANCIJA - HRVAŠKA
Ob 20.10:
SLOVENIJA - MADŽARSKA

3. KROG
Sreda ob 16.10:
FRANCIJA - ISLANDIJA
Ob 18.10:
SLOVENIJA - ŠPANIJA
Ob 20.10:
MADŽARSKA - HRVAŠKA

Lestvica: 
HRVAŠKA 2 2 0 0 +4 4 točke ŠPANIJA 2 1 1 0 +3 3 MADŽARSKA 2 1 1 0 +3 3 SLOVENIJA 2 1 0 1 0 2 ISLANDIJA 2 0 0 2 -4 0 FRANCIJA 2 0 0 2 -6 0 V polfinale napredujeta prvi dve ekipi.


Iz Novega Sada

Slovenci v Novem Sadu pripravljeni na boj s Francozi