Dragan Gajič je član začetne sedmerke slovenske reprezentance. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Dragan Gajič je član začetne sedmerke slovenske reprezentance. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Dragan Gajič
188 cm visoki Gajič je za reprezentanco debitiral že leta 2005. Na 94 tekmah je zabil 252 golov. Foto: MMC RTV SLO

"Verjamem v to reprezentanco, čeprav smo mlajši kot na nekaterih prejšnjih prvenstvih. Ampak je čutiti posebno energijo med nami. Upam, da bomo to prenesli še na parket in na igrišče. Vem, da bo pritisk, tudi zaradi številnih navijačev. A moramo se znati spoprijeti z njim, pri čemer moramo starejši pomagati mlajšim," o bremenu prvenstva razmišlja Gajič.

Izogibati se napadom na postavljeno obrambo
"V teh preostalih treh, štirih dneh se ne smemo preveč sprostiti, ampak moramo storiti vse, da se maksimalno pripravimo. Blizu smo, lahko se kosamo tudi s Francozi, ki so prvi favoriti prvenstva," pravi 27-letni desnokrilni rokometaš, čigar optimizem temelji na: "Tem, da smo tekaško dobro pripravljeni, lahko 'pretečemo' vsako reprezentanco na prvenstvu. Mladost in želja po dokazovanju sta naša aduta, navijači pa le dodatna spodbuda. A po drugi strani se moramo izogibati napadom na postavljeno obrambo, saj nimamo izrazitega 'šuterja'."

Ena zmaga ne bo dovolj
O nasprotnikih v skupini in zmagi za drugi del: "Moje mnenje je, da en 'skalp' ne bo dovolj. Četudi premagamo Norvežane, nam ta tekma ne bo prinesla še nič in tudi če izgubimo, ne bo še nič izgubljenega. Pred žrebom sem si želel Hrvate, želja se mi je uresničila. Vedno smo proti njimi dobro igrali. So favoriti, a res je, da se nas verjetno podzavestno tudi malo bojijo. Če premagamo Norvežane, lako 'dobimo' tudi Hrvate."

Novinci so morali peti in igrati skeč(e)
Slovenci sproščenost v reprezentanci vzdržujejo tudi z dogodki, kot je krst debitantov na velikih tekmovanjih. Letos jih je v slovenski reprezentanci sedem: David Miklavčič, Marko Bezjak, Primož Prošt, Jure Dolenec, Peter Pucelj, Matej Gaber in Borut Mačkovšek. In kako je potekal ta krst? "Po svoji izbiri so morali nekaj zapeti ali zaigrati skeč s partnerjem. Nekateri, kot je, denimo, Prošt, so to naredili zelo dobro in bili pohvaljeni od komisije starejših igralcev."

Ko pride še Omeyer ...
Gajič se je pred sezono preselil v Montpellier, kjer si "kruh" služi skupaj z Vidom Kavtičnikom in Primožem Proštom: "Super je. Premagali smo Chambery in bolj ali manj že odločili prvenstvo. Upam, da naslednje leto pride Thierry Omeyer, s katerim bomo še bolj odkrito napadali vrh Lige prvakov. 'Problem' je edino jezik, saj zaradi velikega števila Balkancev v moštvu več govorimo srbohrvaško kot francosko, ha, ha ..."