Gabrovo desno koleno je bilo na torkovem treningu zaradi vode v njem otečeno, a bo 197 cm visoki in 112 kilogramov težki Škofjeločan pripravljen za večerno
Gabrovo desno koleno je bilo na torkovem treningu zaradi vode v njem otečeno, a bo 197 cm visoki in 112 kilogramov težki Škofjeločan pripravljen za večerno "ruvanje" na črti s hrvaškimi "silaki". Foto: MMC RTV SLO/Aleš Vozel
Matej Gaber
"V reprezentanci so me lepo sprejeli. Veliko je heca, novinci smo morali tudi nekaj zapeti," pravi Gaber. Foto: MMC RTV SLO/Aleš Vozel

20-letni Škofjeločan se je v njej dobro znašel, tako da je proti Norvežanom svojo prvo tekmo na velikih tekmovanjih začel v prvi obrambni sedmerki. "Na začetku je bilo malo treme, cela ekipa je bila nekako v krču, zato je tudi prišlo do zaostanka 6-0. Nato smo perfektno odigrali 40 minut, prišli na plus 5 na koncu pa tudi zaradi malo smole izgubili," je srečanje z Norvežani podoživljal Gaber.

Treba bo 'fejst' stisnit v obrambi
Drevi bo nasprotnik še težji. "Mi smo vse stavili na to, da bi se v drugi del uvrstili z zmago nad Norvežani. Žal nam je spodletelo. Kljub temu se ne bomo predali. Teoretično še vedno lahko vzamemo štiri točke. Bomo videli, kaj se bo zgodilo proti Hrvaški. Imajo vrhunsko moštvo. Meni se zdi najbolj nevarna zunanja linija Lacković, Balić, Buntić in Kopljar, ki vseskozi pritiska na obrambo, tako da bomo morali 'fejst' stisnit," pred obračunom s Hrvati napoveduje Gaber.

Podoživite slovenski zmagi nad Hrvaško (27:25) z evropskega prvenstva leta 2004 v Ljubljani in z evropskega prvenstva leta 2000 v Zagrebu (25:24). Na evropskih prvenstvih je razmerje zmag in porazov izenačeno na 2:2. Hrvati so zmagali leta 1996 (26:22) in leta 2008 (29:24).

Vzornik Aleš Pajovič
197 cm visoki in 112 kilogramov težki krožni napadalec je v Loki igral kot levi zunanji, nato pa ga je Denič premaknil na črto. "Denič mi ponuja kar veliko priložnosti. Na vsakem treningu in tekmi se trudim, napredek je viden. Za zdaj igram le v obrambi, saj moram v napadu še veliko delati, da bom lahko igral na vrhunskem nivoju," pojasnjuje Gorenjec, čigar vzornik je Aleš Pajovič.

Cilj je Bundesliga
Kaj pa načrti za prihodnost? "Nekaj časa bom še ostal v Velenju, ki je odlična odskočna deska za tujino, potem bi se pa kakšna Bundesliga (nemško prvenstvo, op. a.) kar prilegla," o prihodnosti razmišlja Gaber, še dijak ekonomske gimnazije v Kranju, kjer mu do zaključka šolanja manjka še nekaj izpitov.

Iz Vršca