Dramatične zadnje trenutke srečanja Madžarska - Hrvaška so v
Dramatične zadnje trenutke srečanja Madžarska - Hrvaška so v "press centru" napeto spremljali tudi slovenski novinarji. V ospredju levo Matjaž Tominec. Foto: MMC RTV SLO/Aleš Vozel
Slovenski rokometaši
Reprezentanti so se poti v Beograd in boja za olimpijske kvalifikacije razveselili v hotelu Park, kjer so nastanjeni. Foto: Uroš Zorman (Twitter)

Pomlajena slovenska reprezentanca se bo v petek v Beogradu proti Makedoniji potegovala za peto mesto, s čimer je bržkone presegla pričakovanja tudi največjih optimistov pred prvenstvom. A varovanci Borisa Deniča so si s srčnostjo, pristopom in voljo ta uspeh enostavno zaslužili.

Hitrost edini slovenski način do uspeha
"Pokazali so, da se lahko z vsemi enakovredno kosamo. Fantje so se dobro borili, dokazali, da so močan kolektiv, odigrali hitro in raznovrstno, skratka, pustili so dober vtis. Glede na kader, ki ga imamo, je bila velika rotacija igralcev edini možni način, da se z visokim ritmom in hitrostjo zoperstavimo fizično močnejšim reprezentancam. Na koncu so se nam ujeli še izidi preostalih tekem," je analizo nadaljeval Tominec, na prvenstvu strokovni sodelavec Televizije Slovenije, sicer pa eden največjih poznavalcev rokometa v Sloveniji.

Srbiji mogoče manjka izkušenj
Koga pa napoveduje čisto na vrhu? "Pred prvenstvom sem računal na Srbe, ki igrajo doma, imajo dobre igralce, a jim mogoče manjka izkušenj s takšnih tekem, saj so zadnjo medaljo osvojili pred desetimi leti. Tako bi dejal, da imajo vse štiri ekipe enake možnosti. Odločala bo dnevna forma."

Sreča spremlja hrabre
In v zaključnih bojih v beograjski Areni, kjer sodeluje le najboljših šest (!) reprezentanc evropskega prvenstva, bo tudi Slovenija. Za marsikoga nepričakovano, a po videnem povsem zasluženo. Marsikdo bo dejal tudi srečno, vendar "poljub sreče" vedno - kakor koli oguljeno se to sliši - spremlja hrabre in Slovenci na tem prvenstvu to so.

Iz Novega Sada